Hlavní stránka  >  Dům a bydlení  >  Domácnost  >  Teploměry, technická měřidla  >  Lihoměr, cukroměr  >  Alfa Vita Cukroměr bez teploměru provozní II 0 -10 %
Nabízíme pouze zboží skladem

Alfa Vita Cukroměr bez teploměru provozní II 0 -10 %

udává koncentraci vodných roztoků sacharózy ve hmotnostních (váhových)%

Alfa Vita Cukroměr bez teploměru provozní II 0 -10 %
Naše cena
202 Kč s DPH
Ušetříte 17 Kč (8%)
Cena v naší prodejně
219 Kč s DPH
Skladem:   více než 20 ks
Tento produkt není možné samostatně zakoupit.
Početks
Dotaz na prodejceHlídat cenu
Aktuální cena produktu je 202.00 Kč s dph
  Oznámit, až cena klesne pod    Kč s dph
  Oznámit každou změnu ceny
Váš e-mail  
Zaslat dotaz
Jméno:
Email:
Telefon:
' '
Opište kód:
Dotaz:
Sdílej
Kód:21996
Výrobce:JK
Značka:Alfa Vita  (web)
Alfa Vita
Popis produktu

Cukromě udává koncentraci vodných roztoků sacharózy ve hmotnostních (váhových)% 
Cukroměr se používá pro zjištění množství zbytkového cukru v kvasu. Ovocné destiláty – pálenky jsou nápoje s vysokým obsahem alkoholu vyrobené destilací zkvašeného ovoce nebo ovocného vína. Při kvašení klesá v kvasu podíl zkvasitelných cukrů v závislosti na teplotě a nastává problém stanovit optimální dobu pálení. Optimální doba pálení je, když kvas obsahuje 4 až 5% zbytkového cukru. Pomocí cukroměru se určí množství zbytkového cukru v kvasu ve váhových %
Udává koncentraci vodných roztoků sacharozy v hmotnostních procentech při teplotě 20°C.

-  10% hmot.dělení stupnice 0,1%
Pro měření obsahu cukru v roztoku, měření zbytku cukru v kvasech. 

Moštoměr (také zvaný cukroměr nebo Oechsleho vážky) je druh hustoměru, používaný při domácí výrobě alkoholických nápojů k orientačnímu určení obsahu cukru ve vinném moštu nebo v kvasu pro pálení kořalky. Je založen na jednoduchém principu, že čím je tekutina sladší, tím je hustší a vytlačuje ponořené předměty. Moštoměr vynalezl roku 1836 Ferdinand Oechsle.  Moštoměr se používá tak, že se do zkumavky nabere tekutina z pomletých hroznů nebo ovoce a do ní se opatrně ponoří skleněná baňka s kovovou zátěží. Na tenké trubičce se stupnicí se pak odečte výše hladiny. Réva vinná by měla mít cukernatost 19 °NM u bílého a 21 °NM u červeného. Méně sladké hrozny se musejí na tuto hodnotu dosladit řepným cukrem (1,1 kg na stupeň a sto litrů), z více sladkých lze vyrábět přívlastková neboli predikátní vína.  V České republice a na Slovensku se používá normalizovaný moštoměr NM, kde podle ČSN jeden stupeň odpovídá kilogramu cukru ve sto litrech moštu.  Rakušané mají klosterneuburský moštoměr KMW s poněkud odlišnou stupnicí. Dříve se používal také u nás, dosud se s ním můžeme setkat u starších vinařů na jižní Moravě.  V Německu se tradičně měří Oechsleho moštoměrem Oe. Převod mezi těmito jednotkami je následující:  °Oe = 3.845 x °NM + 10,8  °KMW = 0,732 x °NM +3,2  Pro potřeby malovinařů moštoměr stačí, ale jeho údaje mohou být někdy zkresleny teplotou nebo dalšími látkami obsaženými v moštu, zejména etanolem. Proto se v průmyslové praxi rozšířily spolehlivější digitální optické refraktometry

Zákaznické recenze
202.00 Kč
100%
Diskuze k produktu
Diskuze k: Alfa Vita Cukroměr bez teploměru provozní II 0 -10 %

Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk

Popis produktu
Zákaznické recenze
Diskuze k produktu

Cukromě udává koncentraci vodných roztoků sacharózy ve hmotnostních (váhových)% 
Cukroměr se používá pro zjištění množství zbytkového cukru v kvasu. Ovocné destiláty – pálenky jsou nápoje s vysokým obsahem alkoholu vyrobené destilací zkvašeného ovoce nebo ovocného vína. Při kvašení klesá v kvasu podíl zkvasitelných cukrů v závislosti na teplotě a nastává problém stanovit optimální dobu pálení. Optimální doba pálení je, když kvas obsahuje 4 až 5% zbytkového cukru. Pomocí cukroměru se určí množství zbytkového cukru v kvasu ve váhových %
Udává koncentraci vodných roztoků sacharozy v hmotnostních procentech při teplotě 20°C.

-  10% hmot.dělení stupnice 0,1%
Pro měření obsahu cukru v roztoku, měření zbytku cukru v kvasech. 

Moštoměr (také zvaný cukroměr nebo Oechsleho vážky) je druh hustoměru, používaný při domácí výrobě alkoholických nápojů k orientačnímu určení obsahu cukru ve vinném moštu nebo v kvasu pro pálení kořalky. Je založen na jednoduchém principu, že čím je tekutina sladší, tím je hustší a vytlačuje ponořené předměty. Moštoměr vynalezl roku 1836 Ferdinand Oechsle.  Moštoměr se používá tak, že se do zkumavky nabere tekutina z pomletých hroznů nebo ovoce a do ní se opatrně ponoří skleněná baňka s kovovou zátěží. Na tenké trubičce se stupnicí se pak odečte výše hladiny. Réva vinná by měla mít cukernatost 19 °NM u bílého a 21 °NM u červeného. Méně sladké hrozny se musejí na tuto hodnotu dosladit řepným cukrem (1,1 kg na stupeň a sto litrů), z více sladkých lze vyrábět přívlastková neboli predikátní vína.  V České republice a na Slovensku se používá normalizovaný moštoměr NM, kde podle ČSN jeden stupeň odpovídá kilogramu cukru ve sto litrech moštu.  Rakušané mají klosterneuburský moštoměr KMW s poněkud odlišnou stupnicí. Dříve se používal také u nás, dosud se s ním můžeme setkat u starších vinařů na jižní Moravě.  V Německu se tradičně měří Oechsleho moštoměrem Oe. Převod mezi těmito jednotkami je následující:  °Oe = 3.845 x °NM + 10,8  °KMW = 0,732 x °NM +3,2  Pro potřeby malovinařů moštoměr stačí, ale jeho údaje mohou být někdy zkresleny teplotou nebo dalšími látkami obsaženými v moštu, zejména etanolem. Proto se v průmyslové praxi rozšířily spolehlivější digitální optické refraktometry

202.00 Kč
100%
Diskuze k: Alfa Vita Cukroměr bez teploměru provozní II 0 -10 %

Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk



© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ