Hlavní stránka  >  Hobby, zahrada  >  Zahrada  >  Hnojiva, urychlovače  >  Hnojiva  >  Hnojiva granulová  >  Bopon Jahody zahradní a lesní hnojivo 1 kg
Nabízíme pouze zboží skladem

Bopon Jahody zahradní a lesní hnojivo 1 kg

-6%

Bopon Jahody zahradní a lesní hnojivo 1 kg
Naše cena
89 Kč s DPH 
Ušetříte 6 Kč (6%)
Cena před slevou
95 Kč s DPH
Skladem:   5-10 ks
Tento produkt není možné samostatně zakoupit.
Početks
Dotaz na prodejceHlídat cenu
Aktuální cena produktu je 89.00 Kč s dph
  Oznámit, až cena klesne pod    Kč s dph
  Oznámit každou změnu ceny
Váš e-mail  
Zaslat dotaz
Jméno:
Email:
Telefon:
' '
Opište kód:
Dotaz:
Sdílej
Kód:63374
EAN:5904517047198
Výrobce:Bros sp.j. Polsko
Značka:Bopon  (web)
Bopon
Popis produktu
Vícesložkové minerální hnojivo určené k hnojení zahradních a lesních jahod pěstovaných v půdě. Přiměřené množství dusíku Stimuluje náležitý růst a brání hromadění škodlivých dusičnanů v plodech. Obsah Draslíku zlepšuje produktivitu rostlin, povzbuzuje je ke květu a vydatné úrodě plodů.
  • Stimuluje náležitý růst
  • brání hromadění škodlivých dusičnanů v plodech
  • zlepšuje produktivitu rostlin,
  • povzbuzuje je ke květu 
  • povzbuzuje k úrodě
Použití

Hnojivo se rovnoměrně rozsype kolem rostliny a promíchá s vrchní částí půdy.

Dávkování

  • zahradní a lesní Jahody - při zakládání plantáží 40g / m2,
  • u již existujících kultur brzy na jaře a na přelomu června a července 50 - 60g / m2
Složení

NPK (Mg, S) 10 + 5 + 10 (5 + 27) s Bórem 0,1% (B), mědí 0,1% (Cu), manganem 0,1% (Mn), Molybdenem 0,01% (Mo) a zinkem 0,1% (Zn).

Upozornění

Jahoda je souplodí nažek na šťavnatém zdužnatělém květním lůžku, rostoucí na Jahodníku (Fragaria). Toto souplodí nažek vytváří nepravý plod. Jahoda patří mezi drobné ovoce.
Jahody jsou velmi bohatým zdrojem Vitamínu C. Jeho obsah je srovnatelný s citrusovými plody. V závislosti na odrůdě může dosahovat od 40 do 90 mg/100 g plodu. Vyjma vysokého podílu Vitamínu C jsou také bohatým zdrojem vitamínu A, B, E a organických kyselin (jako například kyseliny jablečné, citrónové, chininové, šťavelové, salicylové či ellagová, která působí v prevenci nádorových chorob. Organické kyseliny jsou důležitým faktorem udávající typickou a charakteristickou vůni a chuť.
Jahoda obsahuje také lehce stravitelnou vlákninu, což umožňuje snadné další tepelné úpravy a výrobu marmelád, či džemů. Z minerálních látek je v jahodě zastoupen převážně draslíkZinekhořčíksíravápník a pak některé netypické prvky jako je borfluorKobalt či Molybden. Jsou také výrazným zdrojem tekutin, jelikož plody jsou tvořeny z 87 % z vody.

Oproti ostatním druhům ovoce obsahují malý podíl přírodních cukrů. Konzumace jahod má údajně pozitivní účinek na tvorbu testosteronu, který aktivuje spermie. Podporuje krevní oběh v pohlavních orgánech díky vysokému obsahu antioxidantů. Dále podporují metabolismus, vylučování, působí proti vzniku močových a žlučových kamenů, snižují nachlazení, pomáhají při léčbě chorob SRDCE.

Jahody jsou známy již od dob starověkého Říma (i když archeologické nálezy ukazují, že byly konzumovány již v době kamenné), Pro širokou konzumaci se ale začaly používat až v pozdním středověku, kdy byly pěstovány převážně mnichy. Zahradní Jahody, které jsou v současnosti konzumovány, vznikly křížením několika druhů jahod. Některé z nich byly do Evropy přivezeny až francouzskými korzáry v 17. století po objevení Ameriky. Za vznik současných jahod je zodpovědné křížení druhů zahradníkem Ludvíka XV jménem Antoino Duchesne. Díky jeho práci došlo ke zkřížení Jahodníku virginského a Jahodníku chilského, což mělo za následek vznik nové odrůdy v podobě Jahodníku ananasového, který se pěstuje dnes.

Jahody byly dříve považovány pro svou chuť za královské ovoce, či za ovoce lásky, kdy jejich konzumace měla podporovat chuť k sexu.
Na území Čech a Moravy se Jahody začínají v širší míře pěstovat až v 19. století v oblasti Neveklovska.

Používejte biocidy bezpečným způsobem. Před použitím si vždy přečtěte etiketu a informace o výrobku.

Zákaznické recenze
Nebyly nalezeny žádné recenze.
Diskuze k produktu
Diskuze k: Bopon Jahody zahradní a lesní hnojivo 1 kg

Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk

Odkazy
Bezpečnostní list
Popis produktu
Zákaznické recenze
Odkazy
Vícesložkové minerální hnojivo určené k hnojení zahradních a lesních jahod pěstovaných v půdě. Přiměřené množství dusíku Stimuluje náležitý růst a brání hromadění škodlivých dusičnanů v plodech. Obsah Draslíku zlepšuje produktivitu rostlin, povzbuzuje je ke květu a vydatné úrodě plodů.
  • Stimuluje náležitý růst
  • brání hromadění škodlivých dusičnanů v plodech
  • zlepšuje produktivitu rostlin,
  • povzbuzuje je ke květu 
  • povzbuzuje k úrodě
Použití

Hnojivo se rovnoměrně rozsype kolem rostliny a promíchá s vrchní částí půdy.

Dávkování

  • zahradní a lesní Jahody - při zakládání plantáží 40g / m2,
  • u již existujících kultur brzy na jaře a na přelomu června a července 50 - 60g / m2
Složení

NPK (Mg, S) 10 + 5 + 10 (5 + 27) s Bórem 0,1% (B), mědí 0,1% (Cu), manganem 0,1% (Mn), Molybdenem 0,01% (Mo) a zinkem 0,1% (Zn).

Upozornění

Jahoda je souplodí nažek na šťavnatém zdužnatělém květním lůžku, rostoucí na Jahodníku (Fragaria). Toto souplodí nažek vytváří nepravý plod. Jahoda patří mezi drobné ovoce.
Jahody jsou velmi bohatým zdrojem Vitamínu C. Jeho obsah je srovnatelný s citrusovými plody. V závislosti na odrůdě může dosahovat od 40 do 90 mg/100 g plodu. Vyjma vysokého podílu Vitamínu C jsou také bohatým zdrojem vitamínu A, B, E a organických kyselin (jako například kyseliny jablečné, citrónové, chininové, šťavelové, salicylové či ellagová, která působí v prevenci nádorových chorob. Organické kyseliny jsou důležitým faktorem udávající typickou a charakteristickou vůni a chuť.
Jahoda obsahuje také lehce stravitelnou vlákninu, což umožňuje snadné další tepelné úpravy a výrobu marmelád, či džemů. Z minerálních látek je v jahodě zastoupen převážně draslíkZinekhořčíksíravápník a pak některé netypické prvky jako je borfluorKobalt či Molybden. Jsou také výrazným zdrojem tekutin, jelikož plody jsou tvořeny z 87 % z vody.

Oproti ostatním druhům ovoce obsahují malý podíl přírodních cukrů. Konzumace jahod má údajně pozitivní účinek na tvorbu testosteronu, který aktivuje spermie. Podporuje krevní oběh v pohlavních orgánech díky vysokému obsahu antioxidantů. Dále podporují metabolismus, vylučování, působí proti vzniku močových a žlučových kamenů, snižují nachlazení, pomáhají při léčbě chorob SRDCE.

Jahody jsou známy již od dob starověkého Říma (i když archeologické nálezy ukazují, že byly konzumovány již v době kamenné), Pro širokou konzumaci se ale začaly používat až v pozdním středověku, kdy byly pěstovány převážně mnichy. Zahradní Jahody, které jsou v současnosti konzumovány, vznikly křížením několika druhů jahod. Některé z nich byly do Evropy přivezeny až francouzskými korzáry v 17. století po objevení Ameriky. Za vznik současných jahod je zodpovědné křížení druhů zahradníkem Ludvíka XV jménem Antoino Duchesne. Díky jeho práci došlo ke zkřížení Jahodníku virginského a Jahodníku chilského, což mělo za následek vznik nové odrůdy v podobě Jahodníku ananasového, který se pěstuje dnes.

Jahody byly dříve považovány pro svou chuť za královské ovoce, či za ovoce lásky, kdy jejich konzumace měla podporovat chuť k sexu.
Na území Čech a Moravy se Jahody začínají v širší míře pěstovat až v 19. století v oblasti Neveklovska.

Používejte biocidy bezpečným způsobem. Před použitím si vždy přečtěte etiketu a informace o výrobku.

Nebyly nalezeny žádné recenze.
Bezpečnostní list


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ