Hlavní stránka  >  Dům, bydlení  >  Domácnost  >  Kuchyňské potřeby  >  Alobal, folie, papír  >  Alobal, misky  >  Alobal  >  Fino Alobal, extra silný, síla 11 µ, 20 m x 29 cm
Vyprodáno

Fino Alobal, extra silný, síla 11 µ, 20 m x 29 cm

-7%

Fino Alobal, extra silný, síla 11 µ, 20 m x 29 cm
Naše cena
69 Kč s DPH 
Ušetříte 5 Kč (7%)
Cena před slevou
74 Kč s DPH
Tento produkt není možné samostatně zakoupit.
Početks
Dotaz na prodejceHlídat cenu
Aktuální cena produktu je 69.00 Kč s dph
  Oznámit, až cena klesne pod    Kč s dph
  Oznámit každou změnu ceny
Váš e-mail  
Zaslat dotaz
Jméno:
Email:
Telefon:
' '
Opište kód:
Dotaz:
Sdílej
Kód:98382
EAN:5201314941026
Výrobce:Gr.Sarantis s.a. Francie
Značka:Fino  (web)
Fino
Popis produktu

Snad v žádné domácnosti nesmí chybět alobal. Mějte i vy po ruce tuto praktickou hliníkovou fólii. Alobal Fino je ideální pro balení potravin, díky čemuž si jídlo zachová svoji kvalitu, výživovou hodnotu a nedojde k jeho vysušení. Alobal je lehce poddajný a snadno se tvaruje kolem předmětů. Fólie o 29 metrech vám bude vždy po ruce a nezklame vás. Délka role 29 metrů a šířka 20 cm. Materiál hliník o síle 11 µ (mikro).

  • délka role 20 metrů a šířka 29 cm
  • materiál hliník o síle 11 µ (mikro)
  • pevná alobalová fólie je vhodná pro balení a přípravu potravin
  • hliníková fólie na roli
  • zdravotně nezávadný, určeno pro potravinářské účely
  • zachovává svůj tvar a využít se dá i jeho neprůsvitnost, neprodyšnost, vyšší tepelná vodivost či jeho izolační vlastnosti.

Alobal je hliník upravený do kovových plátků o tloušťce od 6 do 200 mikrometrů. V domácnostech se používá fólie o síle kolem 15 mikronů. České označení vzniklo spojením slov Al (chemická značka pro hliník) a obal.

Alobal je velmi poddajný a snadno se tvaruje okolo předmětů. Nicméně, zároveň je velmi křehký a náchylný k poškození. Z tohoto důvodu bývá pro většinu použití laminován do jiných materiálů, většinou plastů nebo papíru (např. pro másla a sýry je toto balení typické). V polovině 20. století alobal nahradil dříve používaný Staniol. Na rozdíl např. od papíru si alobal zachovává svůj tvar a využít se dá i jeho neprůsvitnost, neprodyšnost, vyšší tepelná vodivost či jeho izolační vlastnosti.

Použití

Zdravotně nezávadný, určeno pro potravinářské účely. V případě, že chcete mít pokrm teplý (například, když chcete nechat v troubě jídlo déle teplé), by měla lesklá strana směřovat ven. Když potravinu narychlo vaříte, měla by ven směřovat strana matná. Lesklá strana prostě teplo odráží a matná propouští dovnitř.

Upozornění

Alobal je v kuchyni oblíbený zejména pro svou všestrannost, nízkou cenu a snadné použití. V alobalu můžeme potraviny rozmrazovat, zamrazovat, péci a nebo uchovávat. 

Alobal - z čeho se vyrábí? 
Alobal je obchodní název pro hliníkovou fólii, která je vysoká maximálně 14 mikrometrů. Jak je z jejího oficiálního názvu patrné, je vyrobena ze slitiny hliníku (z bauxitu) pomocí ohromného množství elektrické energie. Hlavním úkolem hliníkové fólie je chránit potraviny před světlem, kyslíkem, vlhkostí a Bakteriemi při extrémních teplotách (minusových i plusových).

Pro zajímavost: 
Vyzkoušejte takzvaný bio alobal, který se vyrábí z recyklovatelného hliníku. Při výrobě recyklovatelného hliníku je potřeba o 95% energie menší, než při výrobě primárního hliníku, ze kterého se alobaly běžně vyrábí.

Využití alobalu v kuchyni 
Alobal je v kuchyni nepostradatelným pomocníkem, protože má skvělé ochranné vlastnosti. Chrání výživovou hodnotu a kvalitu jídla, používá se k balení potravin umístěných do lednice, které chrání před vysušením. Současně také dokáže udržet chuť, vůni, vitamíny a konzistenci potravin. Vysoká tepelná vodivost hliníku usnadňuje rozmrazování, pečení, grilování nebo zamrazování. V alobalu lze péci maso, ryby, sekanou, špíz, Brambory, těsto na roládu a nebo například knedlíky. Potraviny připravené v alobalu zůstanou krásně šťavnaté.

Použití alobalu v kuchyni - užitečné rady a tipy 
Díky alobalu můžeme udržet zeleninu čerstvou i po delší dobu, protože ji ochrání před vnějšími vlivy. Pozor si musíme dát na kyselé druhy zeleniny, které mohou reagovat na hliníkovou folii a následně zhořknout.
Před pečením alobal nejdříve potřeme zevnitř tukem (máslem nebo olejem), aby se k němu zapékaný pokrm nepřilepil.
Při grilování můžeme alobal použít k přípravě masových špízů (budou měkké a šťavnaté), nebo jako podklad při grilování masa, ryb, uzenin a zeleniny (aby do ohně nekapal oMastek).
Pokud připravujeme špízy v alobalu, zabalené balíčky pokládáme vždy „uzávěrem" vzhůru a umístíme je do těsné blízkosti tepelného zdroje. Vhodné je maso a zeleninu nakrájet na tenčí plátky, rychleji se propečou a pustí šťávu.
alobalu si můžeme vytvořit originální formu na dorty nebo cukroví. Ustřihneme kus alobalu a přehneme ho. Poté ho různě kroutíme a tvarujeme. Nakonec spojíme okraje.
Alobal je výborný také při přípravě koláčů. Plech vyložíme alobalem a na něj nalijeme těsto, vložíme do trouby a pečeme. Alobal nám pomůže, aby se nám nepřepekly okraje koláče.

Zákaznické recenze
69.00 Kč
90%
spokojen
Diskuze k produktu
Diskuze k: Fino Alobal, extra silný, síla 11 µ, 20 m x 29 cm

Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk

Popis produktu
Zákaznické recenze

Snad v žádné domácnosti nesmí chybět alobal. Mějte i vy po ruce tuto praktickou hliníkovou fólii. Alobal Fino je ideální pro balení potravin, díky čemuž si jídlo zachová svoji kvalitu, výživovou hodnotu a nedojde k jeho vysušení. Alobal je lehce poddajný a snadno se tvaruje kolem předmětů. Fólie o 29 metrech vám bude vždy po ruce a nezklame vás. Délka role 29 metrů a šířka 20 cm. Materiál hliník o síle 11 µ (mikro).

  • délka role 20 metrů a šířka 29 cm
  • materiál hliník o síle 11 µ (mikro)
  • pevná alobalová fólie je vhodná pro balení a přípravu potravin
  • hliníková fólie na roli
  • zdravotně nezávadný, určeno pro potravinářské účely
  • zachovává svůj tvar a využít se dá i jeho neprůsvitnost, neprodyšnost, vyšší tepelná vodivost či jeho izolační vlastnosti.

Alobal je hliník upravený do kovových plátků o tloušťce od 6 do 200 mikrometrů. V domácnostech se používá fólie o síle kolem 15 mikronů. České označení vzniklo spojením slov Al (chemická značka pro hliník) a obal.

Alobal je velmi poddajný a snadno se tvaruje okolo předmětů. Nicméně, zároveň je velmi křehký a náchylný k poškození. Z tohoto důvodu bývá pro většinu použití laminován do jiných materiálů, většinou plastů nebo papíru (např. pro másla a sýry je toto balení typické). V polovině 20. století alobal nahradil dříve používaný Staniol. Na rozdíl např. od papíru si alobal zachovává svůj tvar a využít se dá i jeho neprůsvitnost, neprodyšnost, vyšší tepelná vodivost či jeho izolační vlastnosti.

Použití

Zdravotně nezávadný, určeno pro potravinářské účely. V případě, že chcete mít pokrm teplý (například, když chcete nechat v troubě jídlo déle teplé), by měla lesklá strana směřovat ven. Když potravinu narychlo vaříte, měla by ven směřovat strana matná. Lesklá strana prostě teplo odráží a matná propouští dovnitř.

Upozornění

Alobal je v kuchyni oblíbený zejména pro svou všestrannost, nízkou cenu a snadné použití. V alobalu můžeme potraviny rozmrazovat, zamrazovat, péci a nebo uchovávat. 

Alobal - z čeho se vyrábí? 
Alobal je obchodní název pro hliníkovou fólii, která je vysoká maximálně 14 mikrometrů. Jak je z jejího oficiálního názvu patrné, je vyrobena ze slitiny hliníku (z bauxitu) pomocí ohromného množství elektrické energie. Hlavním úkolem hliníkové fólie je chránit potraviny před světlem, kyslíkem, vlhkostí a Bakteriemi při extrémních teplotách (minusových i plusových).

Pro zajímavost: 
Vyzkoušejte takzvaný bio alobal, který se vyrábí z recyklovatelného hliníku. Při výrobě recyklovatelného hliníku je potřeba o 95% energie menší, než při výrobě primárního hliníku, ze kterého se alobaly běžně vyrábí.

Využití alobalu v kuchyni 
Alobal je v kuchyni nepostradatelným pomocníkem, protože má skvělé ochranné vlastnosti. Chrání výživovou hodnotu a kvalitu jídla, používá se k balení potravin umístěných do lednice, které chrání před vysušením. Současně také dokáže udržet chuť, vůni, vitamíny a konzistenci potravin. Vysoká tepelná vodivost hliníku usnadňuje rozmrazování, pečení, grilování nebo zamrazování. V alobalu lze péci maso, ryby, sekanou, špíz, Brambory, těsto na roládu a nebo například knedlíky. Potraviny připravené v alobalu zůstanou krásně šťavnaté.

Použití alobalu v kuchyni - užitečné rady a tipy 
Díky alobalu můžeme udržet zeleninu čerstvou i po delší dobu, protože ji ochrání před vnějšími vlivy. Pozor si musíme dát na kyselé druhy zeleniny, které mohou reagovat na hliníkovou folii a následně zhořknout.
Před pečením alobal nejdříve potřeme zevnitř tukem (máslem nebo olejem), aby se k němu zapékaný pokrm nepřilepil.
Při grilování můžeme alobal použít k přípravě masových špízů (budou měkké a šťavnaté), nebo jako podklad při grilování masa, ryb, uzenin a zeleniny (aby do ohně nekapal oMastek).
Pokud připravujeme špízy v alobalu, zabalené balíčky pokládáme vždy „uzávěrem" vzhůru a umístíme je do těsné blízkosti tepelného zdroje. Vhodné je maso a zeleninu nakrájet na tenčí plátky, rychleji se propečou a pustí šťávu.
alobalu si můžeme vytvořit originální formu na dorty nebo cukroví. Ustřihneme kus alobalu a přehneme ho. Poté ho různě kroutíme a tvarujeme. Nakonec spojíme okraje.
Alobal je výborný také při přípravě koláčů. Plech vyložíme alobalem a na něj nalijeme těsto, vložíme do trouby a pečeme. Alobal nám pomůže, aby se nám nepřepekly okraje koláče.

69.00 Kč
90%
spokojen


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ