Hlavní stránka  >  Dům a bydlení  >  Domácnost  >  Teploměry, technická měřidla  >  Lihoměr, cukroměr  >  Lihoměr bez teploměru 0-90%
Nabízíme pouze zboží skladem

Lihoměr bez teploměru 0-90%

Lihoměr pro určení % alkoholu ve vodných roztocích

-7%

Lihoměr bez teploměru 0-90%
Naše cena
184 Kč s DPH
Ušetříte 13 Kč (7%)
Cena v naší prodejně
197 Kč s DPH
Skladem:   10-20 ks
Tento produkt není možné samostatně zakoupit.
Početks
Dotaz na prodejceHlídat cenu
Aktuální cena produktu je 184.00 Kč s dph
  Oznámit, až cena klesne pod    Kč s dph
  Oznámit každou změnu ceny
Váš e-mail  
Zaslat dotaz
Jméno:
Email:
Telefon:
' '
Opište kód:
Dotaz:
Sdílej
Kód:21990
Výrobce:Schneider CZ
Značka:Schneider  (web)
Schneider
Varianty produktu
Vypiš více
Popis produktu

Lihoměr se stupnicí v objemových procentech, tj. udávající počet mililitrů ethanolu (ethylalkoholu) ve 100 ml roztoku s vodou Areometry na líh se vyrábějí v provedení s teploměrem, nebo bez teploměru a jejich stupnice je vyměřena při teplotě +20°C MĚŘÍCÍ ROZSAH 0-90(% obj.).

Lihoměr měří 23 cm.

Měřidlo pro určení procenta alkoholu ve vodných roztocích. Stupnice je vyměřena v objemových procentech. 
Provedení bez teploměru nebo s teploměrem, měřící rozsah teploměru 0 až +30°C s dělením po 1°C, teploměr umístěn v tělíčku měřidla.

Postup při měření obsahu alkholu:
Do odměrného válce nalijte kvas nebo alkohol, pomoci teploměru zjistěte teplotu tekutiny ( ideální teplota je 20° C) následně ponořte do odměrné nádoby alkoholometr a hodnota kterou naměříte je procento alkoholu. Pokud má tekutina jinou teplotu je potřeba procento alkoholu dopočítat pomocí tabulek.

Základním předpokladem dobrého kvasu, tedy výtěžnosti z kvasu, je vyzrálost ovoce použitého pro přípravu kvasu. Vyzrálé ovoce má největší obsah zkvasitelného cukru, lehce se rozpadá a dobře kvasí. Do kvasu zásadně nepřidáváme ovoce nahnilé, plesnivé a nezralé! Vyzrálé, čisté, stopek zbavené ovoce rozmělníme a naplníme jím připravené nádoby asi do 2/3 objemu. Rozmělněním ovoce dosáhneme rychlého uvolnění šťávy z ovoce, zabráníme růstu bakterií, které by odebraly kvasinkám zkvasitelné cukry. Kvasinka se totiž množí mnohem pomaleji než bakterie a má-li možnost rychlejšího přístupu k cukrům obsaženým v ovocné šťávě, vytváří rychleji a ve větším množství líh. Líh naopak brání rozmnožování nežádoucích bakterií a mikroorganismů a proto doporučuji kvasné nádoby před naplněním kvasem vysířit zapálením plátkové síry /lze koupit v drogerii/. A to je zásadní princip přípravy dobrého a lihovitého kvasu! Vyjádřeno vzorcem Gay-Lussacovy rovnice lihového kvašení: C6H12O6 = 2C2H5OH + 2CO2, cukr, ethanol, oxid uhličitý, 100g, 51,1g, 48,8g, + kvasinky případně enzymy (Pasteur) 

Zákaznické recenze
184.00 Kč
100%
Jednoduchost,přesnost
184.00 Kč
100%
Pokud lze uvěřit údajům na etiketách např. Tuzemák a pod. tak uvedená % souhlasí s údajem na lihoměru přesně. Lze tedy předpokládat, že měření ostatních neoznačených produktů bude přesné.
184.00 Kč
90%
Diskuze k produktu
Diskuze k: Lihoměr bez teploměru 0-90%

Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk

Popis produktu
Zákaznické recenze
Diskuze k produktu

Lihoměr se stupnicí v objemových procentech, tj. udávající počet mililitrů ethanolu (ethylalkoholu) ve 100 ml roztoku s vodou Areometry na líh se vyrábějí v provedení s teploměrem, nebo bez teploměru a jejich stupnice je vyměřena při teplotě +20°C MĚŘÍCÍ ROZSAH 0-90(% obj.).

Lihoměr měří 23 cm.

Měřidlo pro určení procenta alkoholu ve vodných roztocích. Stupnice je vyměřena v objemových procentech. 
Provedení bez teploměru nebo s teploměrem, měřící rozsah teploměru 0 až +30°C s dělením po 1°C, teploměr umístěn v tělíčku měřidla.

Postup při měření obsahu alkholu:
Do odměrného válce nalijte kvas nebo alkohol, pomoci teploměru zjistěte teplotu tekutiny ( ideální teplota je 20° C) následně ponořte do odměrné nádoby alkoholometr a hodnota kterou naměříte je procento alkoholu. Pokud má tekutina jinou teplotu je potřeba procento alkoholu dopočítat pomocí tabulek.

Základním předpokladem dobrého kvasu, tedy výtěžnosti z kvasu, je vyzrálost ovoce použitého pro přípravu kvasu. Vyzrálé ovoce má největší obsah zkvasitelného cukru, lehce se rozpadá a dobře kvasí. Do kvasu zásadně nepřidáváme ovoce nahnilé, plesnivé a nezralé! Vyzrálé, čisté, stopek zbavené ovoce rozmělníme a naplníme jím připravené nádoby asi do 2/3 objemu. Rozmělněním ovoce dosáhneme rychlého uvolnění šťávy z ovoce, zabráníme růstu bakterií, které by odebraly kvasinkám zkvasitelné cukry. Kvasinka se totiž množí mnohem pomaleji než bakterie a má-li možnost rychlejšího přístupu k cukrům obsaženým v ovocné šťávě, vytváří rychleji a ve větším množství líh. Líh naopak brání rozmnožování nežádoucích bakterií a mikroorganismů a proto doporučuji kvasné nádoby před naplněním kvasem vysířit zapálením plátkové síry /lze koupit v drogerii/. A to je zásadní princip přípravy dobrého a lihovitého kvasu! Vyjádřeno vzorcem Gay-Lussacovy rovnice lihového kvašení: C6H12O6 = 2C2H5OH + 2CO2, cukr, ethanol, oxid uhličitý, 100g, 51,1g, 48,8g, + kvasinky případně enzymy (Pasteur) 

184.00 Kč
100%
Jednoduchost,přesnost
184.00 Kč
100%
Pokud lze uvěřit údajům na etiketách např. Tuzemák a pod. tak uvedená % souhlasí s údajem na lihoměru přesně. Lze tedy předpokládat, že měření ostatních neoznačených produktů bude přesné.
184.00 Kč
90%
Diskuze k: Lihoměr bez teploměru 0-90%

Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk



© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ