Doprava PPL - výdejní místa 39 Kč
Hlavní stránka  >  Acerola (Malphighia Glabra)

Acerola (Malphighia Glabra)

Co je Acerola?

  • je to hustý nepopínavý, stálezelený keř nebo strom z čeledi malpígiovité
  • dorůstá výšky až 6 metrů
  • kvete světle růžovými nebo červenými květy
  • plody se podobají se třešním, mají kyselou šťavnatou dužinu
  • pěstuje se v pásmu tropů i subtropů po celém světě, nejčastěji však v Brazílii

Původ

  • rostlinný

Charakteristika:

  • plody aceroly se používají při kašli, nachlazení, průjmech a úplavici či jaterních chorobách
  • plody se přidávají do nápojů, dezertů a polev na dorty
  • z aceroly se též připravuje víno
  • jedná se o přírodní zdroj vitaminu C
  • zvyšuje imunitu, snižuje míru únavy a vyčerpání
  • podporuje tvorbu kolagenu za účelem optimální funkce cév, kostí, chrupavek, zubů a dásní
  • zvyšuje vstřebávání železa a ovlivňuje energetický metabolismus
  • podílí se na zlepšení zraku, snížení hladiny cholesterolu, příznivě působí na stav pokožky (přispívá k čistější pleti a k její regeneraci), sliznic a vlasů (zpomaluje šedivění)
  • je výborným preventivním prostředkem před zubním kazem, rakovinou, hlavně plic či kardiovaskulárními onemocněními
  • zabírá i při zánětech, tuberkulóze, chudokrevnosti, srdečních obtížích, revmatismu a dá se užívat i v období rekonvalescence po různých chorobách
  • významně podporuje tvorbu červených krvinek a urychluje hojení ran
  • využívá se v kosmetice(akné, vrásky, pigmentové skvrny aj.)

Obsahuje:

  • bohatá na vitamin C
  • vitaminy A, B a E
  • betakaroten
  • minerály
  • stopové prvky, např. hořčík, draslík, vápník, železo, zinek, selen, fosfor, měď a flavonoidy, zejména vitamin P - rutin a hesperidin
  • fruktóza
  • glukóza
  • sacharóza
  • fenoly
  • fenolické pigmenty (malvidin, pelargonin)
  • kaempferol
  • organické kyseliny( např. kávová a ferulická)
  • bílkoviny
  • tuky
  • vláknina aj.


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ