Hlavní stránka  >  Ananas (Ananas comosus)

Ananas (Ananas comosus)

Další názvy: 
Ananas sativus
Ananasovník chocholatý
Pineapple

Co je Ananas?

  • je tropické ovoce
  • jedná se o plod ananasovníku
  • v kosmetickém průmyslu se používá hlavně ananasový extrakt
  • kromě toho, že má změkčující a regenerační schopnosti, funguje zároveň jako parfemační složka.
  • jedná se o látku, která není zdraví nebezpečná
  • je vhodná jako přídavek biokosmetiky
  • nevykazuje žádné nežádoucí účinky
  • výtažky z ananasu fungují jako pleťový kondicionér, zjemňují a zlepšují vzhled pokožky
  • ananasový extrakt je žlutá kapalina rozpustná ve vodě
  • ananasový extrakt je skvělý pro péči o problematickou pokožku, zlepšuje její vhled a dodává jí zdravý lesk
  • zlepšuje pružnost pokožky, proto se používá hlavně v anti-agingové péči o pleť
  • stimuluje aktivitu kolagenové syntézy
  • využívá se u popálenin nebo po chirurgických zákrocích
  • v přírodní kosmetice se používá ananas, pěstovaný podle nejpřísnějších požadavků na zachování biodiverzity (obnovitelné zdroje) a fair-trade produkce
  • při biologickém pěstování ananasu se klade důraz na zachovávání ekosystémů a přirozenou obnovu půdy
  • ananasový extrakt není dráždivý
  • nevyvolává alergie a je dobře snášený

Obsahuje:

  • bromelain
  • uhlohydráty
  • α-hydroxykyseliny (AHA)
  • vitamin C

Použití:

  • pleťový kondicionér


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ