cs-CZ
Čeština
currency
Kč
heart
0
Oblíbené
cart
Košík
menu

Bismuth oxychloride (CI 77163)

✨ Bismuth Oxychloride (CI 77163) – Perleťový efekt v kosmetice

Další názvy: Bismoklit


🌍 Obecná charakteristika

  • přirozeně se vyskytující minerál
  • v kosmetice se používá jako barvivo v podobě bílého prášku
  • dodává výrobkům třpytivý nebo perleťově matný efekt (podle množství a poměru)
  • v tekutých přípravcích působí také jako pojivo
  • vyznačuje se dobrou přilnavostí k pokožce – make-up díky němu déle vydrží
  • opticky pomáhá maskovat jemné vrásky a první známky stárnutí

✨ Vlastnosti

🖌 perleťový a třpytivý efekt
🧴 zlepšuje přilnavost a trvanlivost produktu
🌟 rozjasňuje a vyhlazuje vzhled pleti
⚠ ve velkém množství může lehce dráždit citlivou pokožku


🧴 Použití v kosmetice

  • oční stíny 👁
  • korektory
  • tvářenky (růž)
  • make-upy a pudry
  • dekorativní kosmetika s perleťovým či třpytivým finišem

⚠ Bezpečnost

  • obecně považován za bezpečnou složku
  • riziko mírného podráždění při vyšší koncentraci nebo u velmi citlivé pleti
  • v přírodní certifikované kosmetice se většinou nepoužívá (synteticky vyráběný derivát minerálu)

✨ Shrnutí

Bismuth oxychloride je minerální složka, která se v dekorativní kosmetice využívá pro svůj perleťový, rozjasňující efekt a dobrou přilnavost. Pomáhá vyhlazovat pleť a opticky redukuje jemné vrásky. Přestože je obecně bezpečný, ve vyšších dávkách může dráždit citlivou pokožku.

Naposledy navštívené produkty
phone
Zavolejte nám
chat
Nebo nám napište na
Přihlášení
Nemáte ještě účet?Zaregistrujte se.