NEJLEVNĚJŠÍ DOPRAVA - již od 49 Kč!!
Hlavní stránka  >  C12-15 Alkyl Benzoate

C12-15 Alkyl Benzoate

Obecná charakteristika:

  • je to chemická sloučenina esterů kyseliny benzoové a alkoholů
  • je to bezbarvá kapalina téměř bez zápachu
  • v kosmetice se C12-15 Alkyl Benzoate používá jako kožní kondicionér, antibakteriální činidlo, konzervant a zahušťovadlo, nebo změkčovač
  • stabilizuje UV filtry
  • rozpouští jiné oleje a silikony
  • není brán jako mutagenní nebo genotoxický
  • nepůsobí rakovinové bujení
  • pokud způsobí podráždění kůže nebo očí, je jen mírné a vyskytuje se pouze u velmi citlivých osob
  • nevýhodou látky je mírná ekotoxicita

Použití:

  • opalovací kosmetika
  • anti-aging produkty
  • vlasová kosmetika
  • rtěnky
  • gel na obočí
  • krém na ruce


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ