Nejlevnější doprava od 69 Kč!
Hlavní stránka  >  Ceteth-2

Ceteth-2

Další názvy:
PEG-2 cetyl ether

Obecná charakteristika:

  • jedná se o látku syntetickou, náležící do skupiny PEG (polyethylenglykolové deriváty)
  • výrobci kosmetiky tzv. PEGy s oblibou používají, neboť se dobře spojují s vodou i tuky
  • nebezpečím však bývá příprava těchto látek, kdy se používají, či při procesu vznikají vysoce reaktivní jedovaté plyny, jejichž zbytkové množství může znečišťovat konečné produkty
  • je to povrchově aktivní látka, která se v kosmetice používá jako emulgátor
  • umožňuje mísení kapalných látek za normálních okolností nemísitelných (např. voda a olej)
  • zvyšuje poréznost pokožky, a tím může dojít ke zvýšené průchodnosti nežádoucích látek do těla a vzniku alergií

Použití:

  • barvy na vlasy
  • vlasové kondicionéry
  • make-up
  • čisticí přípravky

 



© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ