NEJLEVNĚJŠÍ DOPRAVA - již od 49 Kč!!
Hlavní stránka  >  Cyclodextrin

Cyclodextrin

Další názvy: 
Cycloamylose

Obecná charakteristika:

  • jsou to přírodní cyklické oligosacharidy, které jsou rozpustné ve vodě
  • tyto sloučeniny mají schopnost stabilizovat širokou škálu látek
  • díky tomu, že jsou netoxické, se využívají také ve farmacii
  • jsou vyráběny ze škrobu a používají se nejen v kosmetice, ale můžeme se s nimi setkat například i v potravinářství, kde slouží jako prostředek pro snižování obsahu cholesterolu
  • v kosmetických produktech najdeme cyclodextriny z toho důvodu, že mají absorpční schopnosti
  • dále slouží jako stabilizátor vůní, snižují pěnivost roztoku, a naopak zvyšují rozpustnost některých přidaných látek
  • fungují jako antioxidanty, avšak jsou poměrně nestabilní, protože jsou citlivé na světlo a teplo

Použití:

  • anti-age krémy
  • oční krémy
  • kosmetika na opalování
  • deodoranty
  • jednorázové holicí strojky


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ