Hlavní stránka  >  Disodium Cocoamphodiacetate

Disodium Cocoamphodiacetate

Další názvy:
OCOAMPHOCARBOXYGLYCINATE
COCOAMPHODIACETATE
DISODIUM N-COCOYL-N-CARBOXYMETHOXYETHYL-N-CARBOXYMETHYLETHYLENEDIAMINE
ALKATERIC 2CIB
AMPHOLAK XCO 30
AMPHOTERIC 2
MACKAM 2C
MIRANOL C 2M CONC.
MIRANOL C 2M-NP-HV
IMIDAZOLIUM COMPOUNDS, 1- [2- (CARBOXYMETHOXY) ETHYL] -1- (CARBOXYMETHYL) -4,5-DIHYDRO-2-NORCOCO ALKYL, HYDROXIDES, SODIUM SALTS
IMIDAZOLIUM COMPOUNDS, 1 [2 (CARBOXYMETHOXY) ETHYL] 1 (CARBOXYMETHYL) 4,5DIHYDRO2NORCOCO ALKYL, HYDROXIDES, INNER SALTS, DISODIUM SALTS

Funkce:

  • vlasový kondicionér-zlepšuje vzhled a pocit z vlasů, zvyšuje jejich objem, poddajnost, lesk, nebo zlepšuje strukturu vlasů, které byly fyzicky poškozené nebo chemicky ošetřené
  • jako povrchově aktivní látka, která čistí kůži a vlasy tím, že pomáhá smíchat vodu s olejem a špínou tak, aby mohly být opláchnuty          
  • jako povrchově aktivní látka, která zvyšuje pěnicí schopnost, nebo stabilizuje pěnu
  • jako přísada podporující tvorbu pěny
  • pleťový kondicionér-zlepšuje, nebo udržuje pokožku v dobrém stavu
  • jako povrchově aktivní látka, která má schopnost zvýšit rozpustnost ve vodě další povrchově aktivní látky

Obecné informace:

  • je ve formě viskózní světle nažloutlé kapaliny se slabou ovocnou vůní
  • je odvozená z mastných kyselin (tzv.kokosové kyseliny) kokosového oleje-vyrábí se synteticky
  • je to syntetická amfoterní povrchově aktivní látka-často používána jako sekundární (vedlejší)
  • často se kombinuje s dalšími povrchově aktivními látkami jako např. Decyl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine pro jemné čištění s vysokým pěněním
  • někdy se také používá pro snížení možného podráždění, které můžou vyvolat jiné povrchově aktivní látky v produktu (např. Sodium Laureth Sulfate
  • v koncentracích ve kterých se používá v kosmetických produktech by měl být, při vniknutí do oka, nedráždivý
  • používá se někdy v šamponech ke snížení podráždění očí (které může například způsobit jiná povrchově aktivní látka)
  • dokáže čistit vlasy a pokožku, aniž by je zbytečně odmašťoval (zbavoval přírodních olejů), nebo vysušoval a používá se i pro citlivou a dětskou pokožku
  • může mírně dráždit kůži
  • obvykle se používá v koncentracích 4-30% (někdy až 50%)
  • bylo prokázáno, že není mutagenní

Použití:

  • šampony (i dětské)
  • pleťové a tělové čistící prostředky
  • dětské ubrousky
  • odstraňovače make-upu
  • kondicionéry
  • tekutá mýdla 
  • v přípravcích pro léčbu akné aj.

 



© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ