Dr. Popov Gunpowder atraktivní čínský zelený čaj 100 g
listy jsou svinuty do drobných kuliček, odtud název - střelný prach
Kód: | 93702 |
EAN: | 8595058901734 |
Výrobce: | Dr. Popov s.r.o. Planá ČR |
Značka: | Dr. Popov® |
Velmi kvalitní a oblíbená třída čínského Zeleného čaje, jehož listy jsou svinuty do drobných kuliček (odtud název). Povzbuzuje a má příznivý účinek na sliznice. Obsahuje fluor, který prospívá zubní sklovině.
Tento hutný Zelený čaj vděčí za svůj název – Gunpowder v českém překladu znamená střelný prach - údajně jednomu zmatenému anglickému úředníčkovi, který si za svého pobytu v Číně spletl bednu charakteristicky drobných kuliček tohoto čaje právě se střelným prachem. Kvůli nesporně podobnému vzhledu tohoto druhu čaje a střeliva nakonec tento název zdomácněl i v Evropě. Jak potvrdí zřejmě každý zkušenější milovník čaje, Gunpowder sice řadíme mezi čaje zelené, ale považovat jej zkrátka za obyčejný Zelený čaj, který má akorát své lístky smotané do malých kuliček, by bylo velkou chybou a možná i přímo barbarstvím.
- Gunpowder totiž vždy bezpečně poznáme díky jeho specifické chuti evokující ořechy či dub
- navíc má své tradiční místo na stole mnoha světových kultur, které právě přípravu čaje Gunpowder povýšily na snad až uměleckou disciplínu.
- balení 100 g
Pokud i vy stále žijete v domnění, že tento druh čaje je třeba vždy připravovat klasickou cestou, určitě se zkuste seznámit i s dalšími způsoby jeho přípravy, jak se s nimi můžeme setkat například během marockých čajových rituálů. Gunpowder je však mimořádně atraktivním druhem Zeleného čaje především už díky samotným svým vlastnostem. Každá jedna jeho kulička je tak výsledkem pečlivé selekce jen těch nejkvalitnějších a zároveň dostatečně dlouhých lístků čajovníků, které plodí svahy čajových plantáží čínské provincie Zhejiang.
Sebrané čajové lístky jsou následně jeden po druhém smotány do charakteristických drobných kuliček, podle kterých Gunpowder většinou bezpečně rozezná i teprve začínající milovník Čajového obřadu. Z hlediska jeho zpracování je ke zdárnému výsledku třeba lístky usušit až po zmíněném zválení.
Dodejme v této souvislosti, že ještě v poměrně nedávné minulosti se kuličky Gunpowderu získávaly ručním zpracováním každého lístku. Teprve nyní je už standardem strojové zpracování. Samozřejmě to ale neplatí vždy. Pokud jste tak vyznavači skutečně exkluzivního Gunpowderu, stále máte možnost pořídit čaje získané pomocí těch nejtradičnějších historických postupů, díky kterým ve své domácnosti můžete servírovat Gunpowder, který by svým vzhledem, vůní a především chutí obstál i v těch nejkonzervativnějších kruzích Číny 19. století.
1 čajovou lžičku čaje přelít 0,25 l vody o teplotě 60-80 °C (vodu uvést do varu a pak nechat zchladnout cca 3 min.) Louhovat 2-3 minuty, poté scedit.
Čínský Zelený čaj Gunpowder.
Zelený čaj má dlouhou tradici především v Číně a Japonsku. Na rozdíl od černého neprochází procesem fermentace (zapařování). Z tohoto důvodu u něj nedochází k žádným změnám a zůstává jako každá sušená bylina v původní zelené barvě. Vzhledem k šetrnému způsobu zpracování (jen sušení) se v maximální možné míře zachovávají Minerály a vitamíny. Zelený čaj obsahuje více tříslovin a má nahořklou chuť. Správnou přípravou (přelití vodou o teplotě 70-80 °C, louhování po dobu 1/2 - 1 minuta) se nahořklá chuť dá zmírnit.
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk
Velmi kvalitní a oblíbená třída čínského Zeleného čaje, jehož listy jsou svinuty do drobných kuliček (odtud název). Povzbuzuje a má příznivý účinek na sliznice. Obsahuje fluor, který prospívá zubní sklovině.
Tento hutný Zelený čaj vděčí za svůj název – Gunpowder v českém překladu znamená střelný prach - údajně jednomu zmatenému anglickému úředníčkovi, který si za svého pobytu v Číně spletl bednu charakteristicky drobných kuliček tohoto čaje právě se střelným prachem. Kvůli nesporně podobnému vzhledu tohoto druhu čaje a střeliva nakonec tento název zdomácněl i v Evropě. Jak potvrdí zřejmě každý zkušenější milovník čaje, Gunpowder sice řadíme mezi čaje zelené, ale považovat jej zkrátka za obyčejný Zelený čaj, který má akorát své lístky smotané do malých kuliček, by bylo velkou chybou a možná i přímo barbarstvím.
- Gunpowder totiž vždy bezpečně poznáme díky jeho specifické chuti evokující ořechy či dub
- navíc má své tradiční místo na stole mnoha světových kultur, které právě přípravu čaje Gunpowder povýšily na snad až uměleckou disciplínu.
- balení 100 g
Pokud i vy stále žijete v domnění, že tento druh čaje je třeba vždy připravovat klasickou cestou, určitě se zkuste seznámit i s dalšími způsoby jeho přípravy, jak se s nimi můžeme setkat například během marockých čajových rituálů. Gunpowder je však mimořádně atraktivním druhem Zeleného čaje především už díky samotným svým vlastnostem. Každá jedna jeho kulička je tak výsledkem pečlivé selekce jen těch nejkvalitnějších a zároveň dostatečně dlouhých lístků čajovníků, které plodí svahy čajových plantáží čínské provincie Zhejiang.
Sebrané čajové lístky jsou následně jeden po druhém smotány do charakteristických drobných kuliček, podle kterých Gunpowder většinou bezpečně rozezná i teprve začínající milovník Čajového obřadu. Z hlediska jeho zpracování je ke zdárnému výsledku třeba lístky usušit až po zmíněném zválení.
Dodejme v této souvislosti, že ještě v poměrně nedávné minulosti se kuličky Gunpowderu získávaly ručním zpracováním každého lístku. Teprve nyní je už standardem strojové zpracování. Samozřejmě to ale neplatí vždy. Pokud jste tak vyznavači skutečně exkluzivního Gunpowderu, stále máte možnost pořídit čaje získané pomocí těch nejtradičnějších historických postupů, díky kterým ve své domácnosti můžete servírovat Gunpowder, který by svým vzhledem, vůní a především chutí obstál i v těch nejkonzervativnějších kruzích Číny 19. století.
1 čajovou lžičku čaje přelít 0,25 l vody o teplotě 60-80 °C (vodu uvést do varu a pak nechat zchladnout cca 3 min.) Louhovat 2-3 minuty, poté scedit.
Čínský Zelený čaj Gunpowder.
Zelený čaj má dlouhou tradici především v Číně a Japonsku. Na rozdíl od černého neprochází procesem fermentace (zapařování). Z tohoto důvodu u něj nedochází k žádným změnám a zůstává jako každá sušená bylina v původní zelené barvě. Vzhledem k šetrnému způsobu zpracování (jen sušení) se v maximální možné míře zachovávají Minerály a vitamíny. Zelený čaj obsahuje více tříslovin a má nahořklou chuť. Správnou přípravou (přelití vodou o teplotě 70-80 °C, louhování po dobu 1/2 - 1 minuta) se nahořklá chuť dá zmírnit.