Hlavní stránka  >  Eucalyptus

Eucalyptus

Další názvy: 
Eukalyptus
Blahovičník

Co je eukalyptus?

  • éterický olej z eukalyptů se získává parovodní destilací větviček a listů stromu
  • jeho barva je závislá na zemi původu suroviny a pohybuje se od průhledné přes jemně žlutou, až po oranžovo
  • je známý pro své silně antibakteriální a antivirové účinky
  • v aromapyschologii je považován za výborný stimulant centrálního nervového systému a používá se pro práci s psychickými bloky
  • v léčitelství je Eukalyptus znám jako výborné tonikum pro respirační systém a svalové analgetikum
  • je odolný vůči houbám, plísním a dalším bakteriím
  • zároveň funguje ve výrobcích jako mírný konzervant a zabraňuje jejich znehodnocení

Použití:

  • masti
  • mýdla
  • zubní pasty
  • osvěžovací spreje
  • vlasová kosmetika
  • deodoranty
  • čisticí prostředky

 



© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ