Hlavní stránka  >  Fosfáty

Fosfáty

Další názvy: 
fosforečnany

Obecná charakteristika:

  • jsou to chemické sloučeniny kyseliny fosforečné
  • nejčastěji se používají v potravinářství (jako emulgátory a stabilizátory, regulátory kyselosti a kypřidla)
  • ve složení na obalech potravin je najdeme pod těmito názvy: E 338 (kyselina fosforečná), E 339 – 343 (fosforečnany), E 450 – 452 (polyfosforečnany)
  • fosforečnany jsou schopny kvalitně vyčistit např. zašlé spáry mezi kachličkami, pomáhají změkčovat vodu, odstranit mastnotu a předcházet vzniku skvrn
  • jako součást potravin mohou zvyšovat hyperaktivitu dětí a poruchy trávicího traktu
  • jsou brány jako látky bezpečné a neohrožující lidské zdraví

Použití:

  • lakýrnictví
  • obaly na potraviny
  • farmacie
  • čisticí prostředky


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ