Hlavní stránka  >  Gluconolactone

Gluconolactone

Další názvy: 
glukonolakton
E575

Obecná charakteristika:

  • je to přirozeně se vyskytující poly-hydroxykyselina (PHA)
  • má podobu jemného krystalického prášku rozpustného ve vodě
  • má bílou barvu a je téměř bez zápachu
  • nemá škodlivé účinky na lidské zdraví ani nijak neohrožuje životní prostředí
  • využívá se jako přísada do kosmetiky, a to kvůli svým antioxidačním účinkům
  • chrání pleť před nadměrnou tvorbou vrásek apod.
  • změkčuje pleť, podporuje její hydrataci a pomáhá vyrovnávat její pH
  • uvolňuje ucpané póry a má také účinky podobné AHA kyselinám - působí jako peeling
  • je vhodný i pro citlivou pleť
  • působí proti srážení hořčíku a vápníku, proti zákalu ve vínu, ovocných sirupech apod.
  • přidává se také do sladkých těst, kde plní funkci kypřicí látky a využívá se při výrobě tofu a jogurtů
  • nemá negativní účinky na lidské zdraví
  • pouze při nadměrné konzumaci (nad 200 gramů denně) působí jako projímadlo

Použití:

  • zubní pasty
  • ústní vody
  • pleťová kosmetika
  • šampony
  • koupelové produkty
  • peelingy
  • potravinářství

 



© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ