Hlavní stránka  >  Glukóza (Glucose)

Glukóza (Glucose)

Další názvy: 
α-D-Glucopyranose
Glucosum anhydricum
Dextrose
Saccharum amylaceum

Co je glukóza?

  • patří do skupiny polyolů
  • je to jednoduchý cukr rostlinného původu používaný jako zdroj energie živými buňkami
  • získává se enzymatickou hydrolýzou bramborového škrobu, kukuřice, ovsa, pšenice nebo manioku
  • bývá k dostání ve formě bílého krystalického prášku s různou velikostí částic nebo jako sirup světle žluté barvy
  • používá se v potravinářském průmyslu jako přírodní sladidlo, ale také v kosmetice jako efektivní zahušťovadlo
  • působí jako zvlhčující prostředek a napomáhá udržovat zdravě hydratovanou pleť
  • zpomaluje stárnutí pleti, přispívá k její regeneraci
  • nevykazuje kožní dráždivost, je dobře snášená
  • nepůsobí jako alergen a je součástí přírodní kosmetiky

Použití:

  • tělová mléka
  • šampony
  • pleťové vody
  • oční sér
  • přípravky pro suchou a stárnoucí pleť

 



© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ