Hlavní stránka  >  Glyceryl stearate

Glyceryl stearate

Další názvy: 
Glyceryl stearát

Obecná charakteristika:

  • je to bíle či krémově zbarvená, voskovitá, povrchově aktivní, pevná látka
  • je odvozena z palmového jádra nebo třeba sojového oleje
  • může pocházet i z živočišných zdrojů
  • přirozeně se vyskytuje v lidském těle
  • v kosmetice se používá jako emulgační činidlo
  • snižuje mastnotu olejů používaných v některých kosmetických výrobcích
  • zjemňuje a vyhlazuje pokožku, zvlhčuje ji, vytváří na kůži ochrannou vrstvu, která pomáhá předcházet dehydrataci
  • zlepšuje celkovou hydrataci pokožky
  • má ochranné účinky i proti volným radikálům a předčasnému stárnutí pleti

Použití:

  • pleťové krémy
  • vlasová kosmetika
  • dekorativní kosmetika
  • oleje

 



© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ