>    >    >    >    >  Haas Quittin 1:1 želírovací přípravek 17 g
Nabízíme pouze zboží skladem

Haas Quittin 1:1 želírovací přípravek 17 g

Haas Quittin 1:1 želírovací přípravek 17 g
Naše cena
0.45 EUR s DPH
Ušetříte 0.03 EUR (6%)
Cena v naší prodejně
0.48 EUR s DPH
Skladem:   více než 20 ks
Tento produkt není možné samostatně zakoupit.
Početks
Dotaz na prodejceHlídat cenu
Aktuální cena produktu je 0.45 EUR s dph
  Oznámit, až cena klesne pod    EUR s dph
  Oznámit každou změnu ceny
Váš e-mail  
Zaslat dotaz
Jméno:
Email:
Telefon:
' '
Opište kód:
Dotaz:
Sdílej
Kód:98001
EAN:9044400159013
Výrobce:Ed. Haas International GmbH
Značka:Haas  (web)
Haas
Popis produktu

S HAAS Quittin želírujícím pomocníkem 1:1, vytvoříte obratem ruky chutné marmelády, rafinovaná želé a jiné výtečné ovocné lahůdky! Stačí přidat jen cukr. Chuť, barva a vitamíny zůstanou zachovány. Haas Quittin má díky vysokému podílu přírodního pektinu silnou želírovací schopnost za krátký čas vaření. Mimo to se jedná o čistě rostlinný želírovací prostředek a je vhodný také pro diabetiky. Zkuste to – želíruje zaručeně! 

Nutriční hodnoty

 100 g1 porce
17 g
% DDD
Energieneuvedeno neuvedeno 0 %
  neuvedeno neuvedeno  
Bílkovinyneuvedeno neuvedeno 0 %
Sacharidyneuvedeno neuvedeno 0 %
z toho cukry neuvedeno neuvedeno  
Tukyneuvedeno neuvedeno 0 %
nasycené neuvedeno neuvedeno  
nenasycené neuvedeno neuvedeno  
Vláknina neuvedeno neuvedeno  
Sodík neuvedeno neuvedeno  
Sůl neuvedeno neuvedeno

   

 

Složení

  • 0 E330 - Kyselina citronová
  • laktóza
  • 1 E440 - Pektiny
  • ztužený rostlinný tuk

E330 - Kyselina citronová

Charakteristika
Jedná se o slabou kyselinu z karboxylové skupiny. Přirozeně se vyskytuje v citrusových plodech, zejména v citrónech, limetkách, grepech, pomerančích a v menší míře i v dalším ovoci a zelenině.

Použití
Kyselina citronová má mnoho využití. V potravinách je to především díky schopnosti regulovat jejich kyselost a zásaditost. Taktéž zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní, proto se používá i jako konzervant. V tucích a olejích zabraňuje žluknutí a nežádoucí změny barvy a působí zde jako antioxidant. Nalezneme ji hlavně v nealkoholických nápojích, džusech, víně, tucích, instantních nápojích, v marmeládě, kandovaném a mraženém ovoci, mražených mléčných výrobcích, v sýrových pomazánkách, majonéze, v salátovém dresingu a mnoha dalších potravinách. Kyselinu citronovou nalezneme také v kosmetice, farmaceutických výrobcích a v chemické výrobě.

Výroba
Způsobů výroby je několik. Přírodní cestou lze kyselinu citronovou získat ze šťávy citrusů fermentací surového cukru. Běžná průmyslová výroba však využívá plísňovou kulturu Aspergillus niger a sacharózu (zejména melasa, hydrolyzovaný kukuřičný škrob, či jiné levně získávané cukry). Přidáním hydroxidu vápenatého (známý jako hašené vápno) vznikne sůl z níž se díky kyselině sírové získá konečná kyselina citronová. Roční celosvětová výroba je odhadována na 1,7 milionu tun z čehož více než polovinu produkuje Čína.

Nežádoucí účinky
Obecně je kyselina citrónová považována za bezpečnou látku a v nezbytném množství může být přidávána do všech potravin včetně dětské výživy. V USA je zařazena do seznamu GRAS látek. Nadměrným požíváním kyseliny citronové může dojít k poškození zubní skloviny. Například konzumováním samotných citrónů. Jako všechny kyseliny při kontaktu s okem vyvolá dráždivou reakci, ve větší koncentraci a množství může způsobit oslepnutí. Množství v potravinách je ale daleko pod touto hranicí.

Doplňující informace
Díky poplašným řetězovým emailům byla kyselině citronové připsána spousta špatných vlastností, zejména karcinogenita. Skutečně se jedná o špatnou informaci, která vznikla špatným překladem slova Krebs. Toto slovo v němčině znamená opravdu rakovinu, ale ve spojení s kyselinou citronovou se jedná o vědce Hanse Krebse, který v roce 1953 získal Nobelovu cenu za objevení tzv. Citrátového cyklu, někdy také nazývaného Krebsův cyklus.

E440 - Pektiny

Charakteristika
Pektiny jsou polysacharidy vyskytující se v mnoha variantách. Jako přídatnou látku jej rozlišuje označením E440(i) - Pektin a E440(ii) - Amidovaný pektin neboli Aminopektin. Liší se výrobou a vlastním složením, viz. níže. Pektiny se běžně vyskytují v přírodě, především v ovoci (jablka, citrusy) a také v buněčných stěnách rostlin. Pektin jako látka byl poprvé popsán v roce 1825, ale jeho vlastnosti pro výrobu marmelád a džemů byly známé mnohem déle.

Použití
Díky svojí želírující povaze jej najdeme v mnoha potravinách, kde funguje jako stabilizátor, zahušťovadlo, emulgátor a pojidlo. Nejvíce známé použití je v marmeládách a džemech. Pektin je možné také koupit jako samostatnou látku, většinou ve směsi s cukrem, která se používá pro domácí výrobu marmelád. Dále se používá například v sirupech, zmražených potravinách, zmrzlině, dresingu, želé bonbónech, jogurtových nápojích a nebo jako náhražka tuku v pekařských výrobcích. Množství používaného pektinu je podobné tomu jaké je běžné v čerstvém ovoci, tedy 0,5% - 1% obsahu. Pektin se používá také v lékařství - díky své vysoké hustotě působí proti průjmům. Dále také ve speciálních zdravotnických lepidlech a v přípravcích na hojení ran.

Výroba
Pektiny ve větším množství obsahuje kůra citrusů, kde jejich obsah činí až 30%, a také jablka, obsah pektinu je ale jen 1% objemu. Pro výrobu pektinu se používá zbytek ovoce z přípravy džusů, zejména kůra z vymačkaných citrusů nebo dřeň a slupka jablek. Pektin se poté extrahuje za pomocí zředěné kyseliny chlorovodíkové při cca. 80 °C, přidá se ethanol nebo isopropanol a dojde k vysrážení pektinu ( dříve se používaly ke srážení pektinu soli hliníku). Alkohol se oddělí a vysušením se získá konečný produkt - Pektin E440(i). Pokud se spolu s kyselinou použije i hydroxid amonný, získá se tzv. Amidovaný pektin (aminopektin) - E440(ii)

Nežádoucí účinky
Tato látka je všeobecně považována za bezpečnou, proto ani nebyl stanoven její denní limit v potravě. Některé zdroje však uvádí, že ovocný pektin může obsahovat volné glutamáty.

Doplňující informace
Bylo zjištěno, že pektin pozitivně působí na snižování hladiny cholesterolu v krvi jelikož pektin zvyšuje hustotu obsahu střev a tím zabraňuje vstřebávání cholesterolu z potravy. V ČR (celé EU) i USA je používání povoleno i pro potraviny v dětské výživě od 5. měsíce věku.

 

Zákaznické recenze
Nebyly nalezeny žádné recenze.
Diskuze k produktu
Diskuze k: Haas Quittin 1:1 želírovací přípravek 17 g

Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk

Popis produktu
Zákaznické recenze
Diskuze k produktu
Historie ceny

S HAAS Quittin želírujícím pomocníkem 1:1, vytvoříte obratem ruky chutné marmelády, rafinovaná želé a jiné výtečné ovocné lahůdky! Stačí přidat jen cukr. Chuť, barva a vitamíny zůstanou zachovány. Haas Quittin má díky vysokému podílu přírodního pektinu silnou želírovací schopnost za krátký čas vaření. Mimo to se jedná o čistě rostlinný želírovací prostředek a je vhodný také pro diabetiky. Zkuste to – želíruje zaručeně! 

Nutriční hodnoty

 100 g1 porce
17 g
% DDD
Energieneuvedeno neuvedeno 0 %
  neuvedeno neuvedeno  
Bílkovinyneuvedeno neuvedeno 0 %
Sacharidyneuvedeno neuvedeno 0 %
z toho cukry neuvedeno neuvedeno  
Tukyneuvedeno neuvedeno 0 %
nasycené neuvedeno neuvedeno  
nenasycené neuvedeno neuvedeno  
Vláknina neuvedeno neuvedeno  
Sodík neuvedeno neuvedeno  
Sůl neuvedeno neuvedeno

   

 

Složení

  • 0 E330 - Kyselina citronová
  • laktóza
  • 1 E440 - Pektiny
  • ztužený rostlinný tuk

E330 - Kyselina citronová

Charakteristika
Jedná se o slabou kyselinu z karboxylové skupiny. Přirozeně se vyskytuje v citrusových plodech, zejména v citrónech, limetkách, grepech, pomerančích a v menší míře i v dalším ovoci a zelenině.

Použití
Kyselina citronová má mnoho využití. V potravinách je to především díky schopnosti regulovat jejich kyselost a zásaditost. Taktéž zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní, proto se používá i jako konzervant. V tucích a olejích zabraňuje žluknutí a nežádoucí změny barvy a působí zde jako antioxidant. Nalezneme ji hlavně v nealkoholických nápojích, džusech, víně, tucích, instantních nápojích, v marmeládě, kandovaném a mraženém ovoci, mražených mléčných výrobcích, v sýrových pomazánkách, majonéze, v salátovém dresingu a mnoha dalších potravinách. Kyselinu citronovou nalezneme také v kosmetice, farmaceutických výrobcích a v chemické výrobě.

Výroba
Způsobů výroby je několik. Přírodní cestou lze kyselinu citronovou získat ze šťávy citrusů fermentací surového cukru. Běžná průmyslová výroba však využívá plísňovou kulturu Aspergillus niger a sacharózu (zejména melasa, hydrolyzovaný kukuřičný škrob, či jiné levně získávané cukry). Přidáním hydroxidu vápenatého (známý jako hašené vápno) vznikne sůl z níž se díky kyselině sírové získá konečná kyselina citronová. Roční celosvětová výroba je odhadována na 1,7 milionu tun z čehož více než polovinu produkuje Čína.

Nežádoucí účinky
Obecně je kyselina citrónová považována za bezpečnou látku a v nezbytném množství může být přidávána do všech potravin včetně dětské výživy. V USA je zařazena do seznamu GRAS látek. Nadměrným požíváním kyseliny citronové může dojít k poškození zubní skloviny. Například konzumováním samotných citrónů. Jako všechny kyseliny při kontaktu s okem vyvolá dráždivou reakci, ve větší koncentraci a množství může způsobit oslepnutí. Množství v potravinách je ale daleko pod touto hranicí.

Doplňující informace
Díky poplašným řetězovým emailům byla kyselině citronové připsána spousta špatných vlastností, zejména karcinogenita. Skutečně se jedná o špatnou informaci, která vznikla špatným překladem slova Krebs. Toto slovo v němčině znamená opravdu rakovinu, ale ve spojení s kyselinou citronovou se jedná o vědce Hanse Krebse, který v roce 1953 získal Nobelovu cenu za objevení tzv. Citrátového cyklu, někdy také nazývaného Krebsův cyklus.

E440 - Pektiny

Charakteristika
Pektiny jsou polysacharidy vyskytující se v mnoha variantách. Jako přídatnou látku jej rozlišuje označením E440(i) - Pektin a E440(ii) - Amidovaný pektin neboli Aminopektin. Liší se výrobou a vlastním složením, viz. níže. Pektiny se běžně vyskytují v přírodě, především v ovoci (jablka, citrusy) a také v buněčných stěnách rostlin. Pektin jako látka byl poprvé popsán v roce 1825, ale jeho vlastnosti pro výrobu marmelád a džemů byly známé mnohem déle.

Použití
Díky svojí želírující povaze jej najdeme v mnoha potravinách, kde funguje jako stabilizátor, zahušťovadlo, emulgátor a pojidlo. Nejvíce známé použití je v marmeládách a džemech. Pektin je možné také koupit jako samostatnou látku, většinou ve směsi s cukrem, která se používá pro domácí výrobu marmelád. Dále se používá například v sirupech, zmražených potravinách, zmrzlině, dresingu, želé bonbónech, jogurtových nápojích a nebo jako náhražka tuku v pekařských výrobcích. Množství používaného pektinu je podobné tomu jaké je běžné v čerstvém ovoci, tedy 0,5% - 1% obsahu. Pektin se používá také v lékařství - díky své vysoké hustotě působí proti průjmům. Dále také ve speciálních zdravotnických lepidlech a v přípravcích na hojení ran.

Výroba
Pektiny ve větším množství obsahuje kůra citrusů, kde jejich obsah činí až 30%, a také jablka, obsah pektinu je ale jen 1% objemu. Pro výrobu pektinu se používá zbytek ovoce z přípravy džusů, zejména kůra z vymačkaných citrusů nebo dřeň a slupka jablek. Pektin se poté extrahuje za pomocí zředěné kyseliny chlorovodíkové při cca. 80 °C, přidá se ethanol nebo isopropanol a dojde k vysrážení pektinu ( dříve se používaly ke srážení pektinu soli hliníku). Alkohol se oddělí a vysušením se získá konečný produkt - Pektin E440(i). Pokud se spolu s kyselinou použije i hydroxid amonný, získá se tzv. Amidovaný pektin (aminopektin) - E440(ii)

Nežádoucí účinky
Tato látka je všeobecně považována za bezpečnou, proto ani nebyl stanoven její denní limit v potravě. Některé zdroje však uvádí, že ovocný pektin může obsahovat volné glutamáty.

Doplňující informace
Bylo zjištěno, že pektin pozitivně působí na snižování hladiny cholesterolu v krvi jelikož pektin zvyšuje hustotu obsahu střev a tím zabraňuje vstřebávání cholesterolu z potravy. V ČR (celé EU) i USA je používání povoleno i pro potraviny v dětské výživě od 5. měsíce věku.

 

Nebyly nalezeny žádné recenze.
Diskuze k: Haas Quittin 1:1 želírovací přípravek 17 g

Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk

Související produkty


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ

Rozumím    Další informace