NEJLEVNĚJŠÍ DOPRAVA - již od 79 Kč!!
Hlavní stránka  >  Iodopropynyl butylcarbamate (IPBC)

Iodopropynyl butylcarbamate (IPBC)

Další názvy: 
Jodopropynyl butylkarbamát

Obecná charakteristika:

  • je bílý nebo mírně bělavý, krystalický, ve vodě rozpustný prášek s obsahem jódu
  • původně byl vyvinut jako konzervační činidlo ve stavebním průmyslu (nátěrové hmoty), kde díky svým fungicidním účinkům chránil nátěry proti plísním a houbám
  • díky svým nízkým nákladům a udržitelnosti je oblíbeným konzervantem i dnes
  • jako konzervační látka se používá také v kosmetických přípravcích, kde zabraňuje mikrobiálnímu růstu a prodlužuje tak trvanlivost výrobků
  • neměl by se rovněž vyskytovat v přípravcích, které se aplikují na větší část pokožky (např. tělová mléka) ani přípravcích ústní péče
  • nejedná se o mutagenní či karcinogenní látku

Použití:

  • nátěrové hmoty
  • přípravky osobní péče

 



© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ