Nejlevnější doprava od 73 Kč!
Hlavní stránka  >  Isoamyl Laurate

Isoamyl Laurate

Další názvy:
3-METHYLBUTYL DODECANOATE
3-METHYLBUTYL ESTER DODECANOIC ACID
DODECANOIC ACID, 3-METHYLBUTYL ESTER
DODECANOIC ACID, 3METHYLBUTYL ESTER
ISOPENTYL LAURATE

Funkce:

  • přidává se do přípravku za účelem vonného efektu
  • změkčovadlo-změkčuje jinou látku, která by se jinak jen těžko deformovala, roztírala nebo zpracovávala, a činí ji poddajnější a jako jako přísada, která působí jako mazivo na povrchu kůže, dodává pleti jemný a hladký vzhled
  • pleťový kondicionér-zlepšuje, nebo udržuje pokožku v dobrém stavu

Obecné informace:

  • je ve formě bezbarvé čiré olejovité kapaliny
  • je to ester isoamyl alcohol a kyseliny laurové (lauric acid)-obě suroviny mohou být získány z obnovitelných zdrojů
  • kyselina laurová může být např. odvozená z kokosového, nebo palmového oleje
  • výborné dispergační činidlo pro barevné pigmenty a UV filtry (chemické i fyzikální)
  • má vynikající roztíratelnost a lehkou texturu
  • rychle se vstřebává do pokožky
  • zjemňuje a vyhlazuje pokožku
  • zanechává hedvábný pocit na kůži
  • bývá kůží dobře snášen
  • vzhledem k nemastnému profilu (vytváří suchý, nelepkavý pocit na kůži) se hodí i pro mastnou pokožku
  • dobrá náhražka těkavých silikonů (jako např. Cyclomethicone)-má podobný účinek na vlasy (kondicionér)

Použití:

  • hydratační přípravky
  • přípravky pro zralou pleť
  • kondicionéry
  • přípravky na opalování
  • dekorativní kosmetika aj.


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ