Hlavní stránka  >  Jojoba Esters

Jojoba Esters

Další názvy: 
Jojobové estery
Simmondsia chinensis esters
Estery jojobového oleje

Co jsou jojobové estery?

  • jsou to komplexní směsi mastných kyselin a mastných alkoholů spojených esterovou vazbou
  • vznikají interesterifikací jojobového oleje, hydrogenovaného jojobového oleje nebo jejich směsi
  • čistý jojobový olej a čistý hydrogenovaný jojobový olej jsou také správně nazývány jojobovými estery
  • získávají se ze semen drobnolistého pouštního keře jojoby kalifornské
  • jojobové estery jsou velmi odolné vůči oxidaci
  • v kosmetice kde fungují jako změkčovadla a stabilizátory, které prodlužují trvanlivost výrobků
  • mají hydratační a zklidňující účinky
  • snižují suchost kůže
  • zvyšují pevnost pokožky a vyhlazují vrásky
  • nemají negativní účinky na zdraví ani životní prostředí

Použití:

  • emulze
  • balzámy
  • masti
  • krémy
  • pěny
  • řasenky

 



© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ