Hlavní stránka  >  Kakaové máslo (Theobroma cacao butter)

Kakaové máslo (Theobroma cacao butter)

Další názvy:
Theobroma cacao seed butter
Cocoa butter
Cocoa seed butter
kakaovník pravý

Co je kakaové máslo?

  • je jednou ze základních surovin k výrobě čokolády, ať už hořké, mléčné, nebo bílé
  • získává se lisováním hmoty získané z plodů kakaovníku, má krémovou barvu a jemnou, kakaovou vůni
  • kakaové máslo je poměrně hodně tuhé a hutné, takže se pro výrobu tělových másel většinou kombinuje s měkčími rostlinnými másly
  • kromě konzistence a účinných výživných látek propůjčuje kosmetickým přípravkům také příjemnou vůni
  • je bohatým zdrojem vitaminu E, který je silným antioxidantem
  • podporuje hydrataci pokožky a její přirozenou ochrannou vrstvu, změkčuje ji a zjemňuje
  • u zralé pleti pomáhá vyhlazovat drobnější vrásky a je vhodné i k ošetření očního okolí

Použití:

  • čokoláda
  • krémy
  • masky
  • mýdla
  • kondicionéry
  • balzámy na rty
  • dekorativní kosmetika


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ