Nejlevnější doprava od 79 Kč!
Hlavní stránka  >  Kananga (Cananga odorata)

Kananga (Cananga odorata)

Další názvy: 
Kananga vonná
Cananga odorata var. macrophylla
Jasmín chudých

Co je kananga?

  • je to tropický strom z čeledi láhevníkovitých (Annonaceae)
  • má žluté, růžové až světle fialové květenství
  • z květů vzniká parovodní destilací éterický olej ylang-ylang
  • může v nezředěné podobě na pokožce vyvolat alergickou reakci
  • nesmí se užívat vnitřně a neměli by jej používat nízkotlaké osoby
  • při velkém množství mohou vyvolat zvracení a bolesti hlavy
  • vůně je lehce sladká, smyslná, květinová, mírně dřevinná a hlavně zelenější
  • vhodný je při vysokém krevním tlaku, který snižuje, jeho účinky mohou být až sedativní
  • v kosmetice se využívá nejen pro své aroma, podporuje zdraví vlasů - jejich růst, lesk a pevnost
  • snižuje tvorbu kožního mazu, zmírňuje svědění, pomáhá léčit akné, ekzémy, seboreu, infekční záněty kůže i hmyzí kousnutí

Obsahuje:

  • geraniol
  • eugenol 
  • linalool

Použití:

  • parfémy
  • pěny do koupele
  • mýdla
  • oleje
  • pleťová kosmetika


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ