NEJLEVNĚJŠÍ DOPRAVA - již od 49 Kč!!
Hlavní stránka  >  Karnauba (Copernicia cerifera)

Karnauba (Copernicia cerifera)

Další názvy: 
Karnaubský vosk
E903

Co je karnauba?

  • je to tropický palmový strom
  • sušením a následným drcením jeho listů je z nich vytlučen takzvaný karnaubský vosk, který se dále rafinuje a bělí
  • konečný produkt jsou tedy malé amorfní voskové vločky nažloutlé barvy
  • své využití nachází v potravinářství (označený jako E903)
  • v kosmetických přípravcích zvyšuje viskozitu, zahušťuje, funguje jako emulgátor, dodává texturu, tuhost, pružnost, plasticitu, lesk a třpyt
  • na pokožce vytváří film, který chrání před vnějšími vlivy a díky jeho odolnosti prodlužuje trvanlivost líčení
  • je hypoalergenní a vhodný tak i pro tu nejcitlivější pokožku

Obsahuje:

  • mastné kyseliny
  • glykoly
  • kyselinu skořicovou

Použití:

  • potravinářství
  • balzámy na rty
  • řasenky
  • sprchové gely
  • tužky na obočí

V kosmetických přípravcích zvyšuje viskozitu, zahušťuje, funguje jako emulgátor, dodává texturu, tuhost, pružnost, plasticitu, lesk a třpyt. Na pokožce vytváří film, který chrání před vnějšími vlivy a díky jeho odolnosti prodlužuje trvanlivost líčení. Karnaubský vosk je hypoalergenní a vhodný tak i pro tu nejcitlivější pokožku.



© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ