Nejlevnější doprava od 69 Kč!
Hlavní stránka  >  Karnaubský vosk

Karnaubský vosk

Karnaubský vosk se získává z listů tropické palmy Copernica Cerifera, která pochází ze severní Brazílie. V přírodě slouží k prevenci nadměrného odpařování vody z listů této palmy. Karnaubský vosk patří k nejtvrdším voskům včetně syntetických, obsahuje pryskyřici díky které je tvrdý a křehký, vyznačuje se charakteristickou vůní a vysokou rozpustností. 

Kvalita a barva karnaubského vosku se mění s věkem listů, přičemž mladší palmové listy poskytují primární kvalitu. Karnaubský vosk je používán v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu pro své vlastnosti poskytovat ochranu proti plísním, tvrdost, konzistenci, povrchový lesk připomínající sklo a jednoduchost aplikace. Používá se například při výrobě vonných svíček, do rtěnek pro zvýšení bodu tání a přilnavost nebo jako základová látka do vlasové kosmetiky.



© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ