Nakupte produkty Annabis nad 350 Kč a máte DOPRAVU ZDARMA
Hlavní stránka  >  Laureth-23

Laureth-23

Další názvy: PEG-23 Lauryl Ether, Polyoxyethylen (23) lauryl ether

Laureth-23 je polyethylenglykolether laurylalkoholu. Je to čirá, bezbarvá, ve vodě rozpustná látka syntetického původu. Používá se v kosmetice jako mycí složka a jako solubilizační činidlo. Přidává se do výrobků péče o vlasy a tělo, ale také do opalovací kosmetiky a čističů či aviváží. Je problematický, protože se při jeho výrobě používá procesu ethoxylace a může být kontaminovaný 1,4- dioxanem. Může dráždit oči, kůži a dýchací systém. Vykazuje toxickou aktivitu pro nereprodukční orgány, vývojovou toxicitu, je toxický pro vodní organismy a špatně biologicky odbouratelný. V množství, ve kterém se používá jako kosmetická ingredience, je považován za bezpečnou látku.



© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ