Hlavní stránka  >  Dům a bydlení  >  Domácnost  >  Teploměry, technická měřidla  >  Lihoměr, cukroměr  >  Lihoměr s teploměrem 0-90% 26 cm
Nabízíme pouze zboží skladem

Lihoměr s teploměrem 0-90% 26 cm

Lihoměr pro určení % alkoholu ve vodných roztocích

-7%

Lihoměr s teploměrem 0-90% 26 cm
Naše cena
232 Kč s DPH
Ušetříte 17 Kč (7%)
Cena v naší prodejně
249 Kč s DPH
Skladem:   více než 20 ks
Tento produkt není možné samostatně zakoupit.
Početks
Dotaz na prodejceHlídat cenu
Aktuální cena produktu je 232.00 Kč s dph
  Oznámit, až cena klesne pod    Kč s dph
  Oznámit každou změnu ceny
Váš e-mail  
Zaslat dotaz
Jméno:
Email:
Telefon:
' '
Opište kód:
Dotaz:
Sdílej
Kód:21993
Výrobce:Schneider CZ
Značka:Schneider  (web)
Schneider
Varianty produktu
Vypiš více
Popis produktu

Lihoměr s teploměrem - orientační III 0-90% obj., děl.stupnice 2%.
Stupnice je vyměřena v objemových procentech, při teplotě 20°C, rozsah tepl. stupnice 3-30°C děl. 1°C. 

Lihoměr je měřidlo pro určení % alkoholu ve vodných roztocích v objemových %, udávající počet mililitrů ethalonu (ethylalkoholu) ve 100 ml roztoku s vodou. Stupnice je vyměřena v teplotě 20 °C. Měřící rozsah je 0 – 100 %.

Použití: Pro měření lihových roztoků, např. zjišťování obj. procent lihu v destilátu, ředění lihu pro různou potřebu. Smí být použit pouze do 35°C a skladován do 40°C.

Postup při měření obsahu alkholu:
Do odměrného válce nalijte kvas nebo alkohol, pomoci teploměru zjistěte teplotu tekutiny ( ideální teplota je 20° C) následně ponořte do odměrné nádoby alkoholometr a hodnota kterou naměříte je procento alkoholu. Pokud má tekutina jinou teplotu je potřeba procento alkoholu dopočítat pomocí tabulek. 

Základním předpokladem dobrého kvasu, tedy výtěžnosti z kvasu, je vyzrálost ovoce použitého pro přípravu kvasu. Vyzrálé ovoce má největší obsah zkvasitelného cukru, lehce se rozpadá a dobře kvasí. Do kvasu zásadně nepřidáváme ovoce nahnilé, plesnivé a nezralé! Vyzrálé, čisté, stopek zbavené ovoce rozmělníme a naplníme jím připravené nádoby asi do 2/3 objemu. Rozmělněním ovoce dosáhneme rychlého uvolnění šťávy z ovoce, zabráníme růstu bakterií, které by odebraly kvasinkám zkvasitelné cukry. Kvasinka se totiž množí mnohem pomaleji než bakterie a má-li možnost rychlejšího přístupu k cukrům obsaženým v ovocné šťávě, vytváří rychleji a ve větším množství líh. Líh naopak brání rozmnožování nežádoucích bakterií a mikroorganismů a proto doporučuji kvasné nádoby před naplněním kvasem vysířit zapálením plátkové síry /lze koupit v drogerii/. A to je zásadní princip přípravy dobrého a lihovitého kvasu! Vyjádřeno vzorcem Gay-Lussacovy rovnice lihového kvašení: C6H12O6 = 2C2H5OH + 2CO2, cukr, ethanol, oxid uhličitý, 100g, 51,1g, 48,8g, + kvasinky případně enzymy (Pasteur) 

Zákaznické recenze
232.00 Kč
100%
232.00 Kč
100%
232.00 Kč
100%
Spokojenost
232.00 Kč
100%
232.00 Kč
100%
Diskuze k produktu
Diskuze k: Lihoměr s teploměrem 0-90% 26 cm

Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk

Popis produktu
Zákaznické recenze
Diskuze k produktu

Lihoměr s teploměrem - orientační III 0-90% obj., děl.stupnice 2%.
Stupnice je vyměřena v objemových procentech, při teplotě 20°C, rozsah tepl. stupnice 3-30°C děl. 1°C. 

Lihoměr je měřidlo pro určení % alkoholu ve vodných roztocích v objemových %, udávající počet mililitrů ethalonu (ethylalkoholu) ve 100 ml roztoku s vodou. Stupnice je vyměřena v teplotě 20 °C. Měřící rozsah je 0 – 100 %.

Použití: Pro měření lihových roztoků, např. zjišťování obj. procent lihu v destilátu, ředění lihu pro různou potřebu. Smí být použit pouze do 35°C a skladován do 40°C.

Postup při měření obsahu alkholu:
Do odměrného válce nalijte kvas nebo alkohol, pomoci teploměru zjistěte teplotu tekutiny ( ideální teplota je 20° C) následně ponořte do odměrné nádoby alkoholometr a hodnota kterou naměříte je procento alkoholu. Pokud má tekutina jinou teplotu je potřeba procento alkoholu dopočítat pomocí tabulek. 

Základním předpokladem dobrého kvasu, tedy výtěžnosti z kvasu, je vyzrálost ovoce použitého pro přípravu kvasu. Vyzrálé ovoce má největší obsah zkvasitelného cukru, lehce se rozpadá a dobře kvasí. Do kvasu zásadně nepřidáváme ovoce nahnilé, plesnivé a nezralé! Vyzrálé, čisté, stopek zbavené ovoce rozmělníme a naplníme jím připravené nádoby asi do 2/3 objemu. Rozmělněním ovoce dosáhneme rychlého uvolnění šťávy z ovoce, zabráníme růstu bakterií, které by odebraly kvasinkám zkvasitelné cukry. Kvasinka se totiž množí mnohem pomaleji než bakterie a má-li možnost rychlejšího přístupu k cukrům obsaženým v ovocné šťávě, vytváří rychleji a ve větším množství líh. Líh naopak brání rozmnožování nežádoucích bakterií a mikroorganismů a proto doporučuji kvasné nádoby před naplněním kvasem vysířit zapálením plátkové síry /lze koupit v drogerii/. A to je zásadní princip přípravy dobrého a lihovitého kvasu! Vyjádřeno vzorcem Gay-Lussacovy rovnice lihového kvašení: C6H12O6 = 2C2H5OH + 2CO2, cukr, ethanol, oxid uhličitý, 100g, 51,1g, 48,8g, + kvasinky případně enzymy (Pasteur) 

232.00 Kč
100%
232.00 Kč
100%
232.00 Kč
100%
Spokojenost
232.00 Kč
100%
232.00 Kč
100%
Diskuze k: Lihoměr s teploměrem 0-90% 26 cm

Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk



© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ