NEJLEVNĚJŠÍ DOPRAVA - již od 79 Kč!!
Hlavní stránka  >  Myristyl myristate

Myristyl myristate

Další názvy: Myristyl myristát, Tetradecyl myristate, Tetradecyl tetradecanoate

Myristyl myristate je esterem myristylového alkoholu a kyseliny myristové. Jedná se o látku přírodního původu, která je přirozenou součástí olejů a dalších tuků rostlinného i živočišného původu. Má bílou až žlutavou barvu a pevnou, voskovitou texturu, může mít však i formu prášku. V přiměřeném množství nemá žádné negativní účinky. Ve vyšší koncentraci však může způsobit podráždění pokožky, očí nebo plic. V Evropské unii je myristyl myristate označen za bezpečnou látku, nicméně například v Kanadě je tato látka považována za potenciálně toxickou pro lidské zdraví.

Myristyl myristate se se přidává do kosmetiky zejména proto, že funguje jako emulgátor a zahušťovadlo. Vytváří hebkou, matnou a neprůhlednou texturu krémů či mlék a pomáhá urychlovat jejich vstřebávání do pokožky. Tato složka má také výborné promašťující účinky. Zanechává pokožku jemnou, vláčnou a pružnou.



© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ