Hlavní stránka  >  Dům, bydlení  >  Dekorace  >  Jaro, Léto, Velikonoce  >  Závěsné dekorace  >  Ovce v květované sukni 15 cm
Vyprodáno

Ovce v květované sukni 15 cm

-16%

Ovce v květované sukni 15 cm
Naše cena
21 Kč s DPH 
Ušetříte 4 Kč (16%)
Cena před slevou
25 Kč s DPH
Tento produkt není možné samostatně zakoupit.
Početks
Dotaz na prodejceHlídat cenu
Aktuální cena produktu je 21.00 Kč s dph
  Oznámit, až cena klesne pod    Kč s dph
  Oznámit každou změnu ceny
Váš e-mail  
Zaslat dotaz
Jméno:
Email:
Telefon:
' '
Opište kód:
Dotaz:
Sdílej
Kód:84183
EAN:8595603408800
Výrobce:Made in PCR
Značka:Ozdoby, dekorace, tvorba 
Ozdoby, dekorace, tvorba
Popis produktu

Velikonoční beránek - symbol záchrany!!!!

Beránek patří na velikonoční stůl stejně jako kapr na vánoční stůl.

Symbol beránka byl velmi rozšířený již v předkřesťanské tradici v celé středomořské civilizaci, ovládané po tisíciletí pastevci. V hebrejské tradici symbolizovaly ovce Izraelitu jako člena "Božího stáda". Kristus je nazýván Beránkem Božím na znamení čistoty, nevinnosti a poslušnosti. Je Velikonočním Beránkem nového Izraele, jehož krev zachránila pokřtěné od hříchu a smrti.

Beránek jako obřadní pokrm je znám už od středověku. 

„Hle, beránek Boží, který snímá hřích světa." Janovo evangelium 1, 29 
Velikonoční Beránek je spjat s biblickými dějinami. Od dob Mojžíše tvořil součást bohoslužebné oběti. O Velikonocích měla každá izraelská rodina v chrámě obětovat beránka. Jeho krev byla donesena k oltáři. Beránek byl pak doma upečen a podáván s nekvašeným chlebem a hořkými bylinami. Bylo to na uctění „ velké noci", při které izraelský národ vyšel z egyptského otroctví. 

Velikonoční beránek - recept 

Suroviny: 240 g polohrubá mouka,200 g Cukru krupice, 1 vanilkový cukr,2 vejce, 4 bílky,4 žloutky, trochu citrónové kůry

Postup: Do mísy dáme 2 vejce,4 žloutky, vanilkový a krupicový cukr, Citronovou kůru a šťávu a vše vyšleháme do pěny. Do této pěny lehce vmícháme mouku a nakonec i pevný sníh ušlehaný ze 4 bílků. Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku. Do formy poté vlijeme připravené těsto a formu zaklopíme. Beránka upečeme dorůžova v předehřáté troubě na 190°C . Upečeného a ještě teplého beránka vyklopíme z formy. Až beránek vychladne, vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a po kapkách do polevy zašleháme Citronovou šťávu. Vzniklou polevou beránka zdobíme.

Ovce v květované sukni 15 cm

Zákaznické recenze
Nebyly nalezeny žádné recenze.
Diskuze k produktu
Diskuze k: Ovce v květované sukni 15 cm

Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk

Popis produktu
Zákaznické recenze

Velikonoční beránek - symbol záchrany!!!!

Beránek patří na velikonoční stůl stejně jako kapr na vánoční stůl.

Symbol beránka byl velmi rozšířený již v předkřesťanské tradici v celé středomořské civilizaci, ovládané po tisíciletí pastevci. V hebrejské tradici symbolizovaly ovce Izraelitu jako člena "Božího stáda". Kristus je nazýván Beránkem Božím na znamení čistoty, nevinnosti a poslušnosti. Je Velikonočním Beránkem nového Izraele, jehož krev zachránila pokřtěné od hříchu a smrti.

Beránek jako obřadní pokrm je znám už od středověku. 

„Hle, beránek Boží, který snímá hřích světa." Janovo evangelium 1, 29 
Velikonoční Beránek je spjat s biblickými dějinami. Od dob Mojžíše tvořil součást bohoslužebné oběti. O Velikonocích měla každá izraelská rodina v chrámě obětovat beránka. Jeho krev byla donesena k oltáři. Beránek byl pak doma upečen a podáván s nekvašeným chlebem a hořkými bylinami. Bylo to na uctění „ velké noci", při které izraelský národ vyšel z egyptského otroctví. 

Velikonoční beránek - recept 

Suroviny: 240 g polohrubá mouka,200 g Cukru krupice, 1 vanilkový cukr,2 vejce, 4 bílky,4 žloutky, trochu citrónové kůry

Postup: Do mísy dáme 2 vejce,4 žloutky, vanilkový a krupicový cukr, Citronovou kůru a šťávu a vše vyšleháme do pěny. Do této pěny lehce vmícháme mouku a nakonec i pevný sníh ušlehaný ze 4 bílků. Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku. Do formy poté vlijeme připravené těsto a formu zaklopíme. Beránka upečeme dorůžova v předehřáté troubě na 190°C . Upečeného a ještě teplého beránka vyklopíme z formy. Až beránek vychladne, vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a po kapkách do polevy zašleháme Citronovou šťávu. Vzniklou polevou beránka zdobíme.

Ovce v květované sukni 15 cm

Nebyly nalezeny žádné recenze.


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ