NEJLEVNĚJŠÍ DOPRAVA - již od 79 Kč!!
Hlavní stránka  >  Ozokerite

Ozokerite

Další názvy: Earth wax, Fossil wax

Ozokerit je uhlovodíkový vosk, který může být minerálního původu, ale může se získávat i z ropy, a to oxidací. Těží se v mnoha zemích po celém světě a nemá žádné negativní vedlejší účinky na lidské zdraví. Ozokerit zvyšuje viskozitu kosmetických produktů a slouží jako stabilizátor emulzí, což znamená, že zabraňuje oddělování vody a tuků. Používá se v dekorativní kosmetice, ale i opalovacích krémech, pečující tělové kosmetice nebo ve vlasové péči. Jeho nevýhodou je však to, že může ucpávat póry.



© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ