PPL - výdejní místa za 39 Kč
Hlavní stránka  >  p-Aminophenol

p-Aminophenol

Další názvy: para-aminophenol, 4-Aminophenol, 1-Amino-4-hydroxybenzene, 4-hydroxyaniline

p-Aminophenol je syntetická látka ve formě prášku, bílé barvy (vyrábí se z fenolu nebo nitrobenzenu). Vyrábí se z uhelného dehtu a je mírně rozpustný ve vodě i v alkoholu. Používá se například při výrobě barviv, ve fotografickém odvětví, ve farmacii k výrobě paracetamolu (antipyretikum) nebo v lakýrnickém průmyslu. V kosmetických výrobcích se přidává do barev na vlasy, kde pomáhá k rozvoji pigmentace. p-Aminophenol dráždí kůži, oči, sliznice, dýchací systém, může způsobit astmatický záchvat, je mutagenní. Je častou příčinou alergických reakcí. Není povolený v certifikované bio kosmetice, je špatně biologicky odbouratelný a toxický pro vodní živočichy.



© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ