Proxim Cukrářské droždí amonium 100 g
Kód: | 03676 |
EAN: | 8594019360399 |
Výrobce: | Proxim s.r.o. |
Značka: | Proxim |
![]() |
Nejčastěji se cukrářské droždí používá při výrobě perníčků, sušenek či rakviček.
- Cukrářské droždí se při vyšších teplotách (při pečení) mění v plyn, který těsto kypří.
- Těsto je ihned vhodné ke zpracování, můžete jej však připravit i předem a uchovat v chladu.
- Při přípravě dbejte, aby i ostatní suroviny byly chladné.
- Cukrářské droždí smíchejte s moukou nebo studenou tekutinou.
Mandlové perníčky:
600 g hladké mouky, 35 g Cukru, 250 g medu, 150 g nastrouhaných Mandlí, 15 g amonia, 4 lžíce vody, 4 lžíce rumu, 1 lžíce tlučené Skořice, 1/2 lžičky tlučeného Hřebíčku
Med a cukr rozpusťte s vodou, vlijte do mouky smíchané s Mandlemi a vypracujte těsto. Přidejte amonium rozpuštěné v rumu, koření a znovu dobře propracujte. Vyválejte, vykrájejte perníčky, povrch potřete vodou nebo rozšlehaným vajíčkem a upečte v předehřáté troubě. Nechte několik dnů uležet.
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk
Nejčastěji se cukrářské droždí používá při výrobě perníčků, sušenek či rakviček.
- Cukrářské droždí se při vyšších teplotách (při pečení) mění v plyn, který těsto kypří.
- Těsto je ihned vhodné ke zpracování, můžete jej však připravit i předem a uchovat v chladu.
- Při přípravě dbejte, aby i ostatní suroviny byly chladné.
- Cukrářské droždí smíchejte s moukou nebo studenou tekutinou.
Mandlové perníčky:
600 g hladké mouky, 35 g Cukru, 250 g medu, 150 g nastrouhaných Mandlí, 15 g amonia, 4 lžíce vody, 4 lžíce rumu, 1 lžíce tlučené Skořice, 1/2 lžičky tlučeného Hřebíčku
Med a cukr rozpusťte s vodou, vlijte do mouky smíchané s Mandlemi a vypracujte těsto. Přidejte amonium rozpuštěné v rumu, koření a znovu dobře propracujte. Vyválejte, vykrájejte perníčky, povrch potřete vodou nebo rozšlehaným vajíčkem a upečte v předehřáté troubě. Nechte několik dnů uležet.