>  Značka -  Škrob přírodní
Nabízíme pouze zboží skladem
Škrob je látka získávaná z rostlin. Jedná se o konečný produkt fotosyntézy. Má podobu bílého nebo žlutého prášku, záleží na zdroji. K potravinářským účelům se využívá především škrob bramborový a kukuřičný nebo jeho směsi. Nezanedbatelný je v kuchyni také škrob pšeničný a rýžový. Škrob se využívá také ve farmacii, k výrobě lepidel a nátěrů. Lepidlo z pšeničného škrobu se v Egyptě vyrábělo již kolem roku 3 500 př. n. l. V Evropě byla tato látka zase hojně využívána k výrobě pudrů a zásypů. Málokdo by ale předpokládal, že škrob je obsažen i ve směsi na výrobu pneumatik, a že se ze škrobového plastu vyrábí podložka pod zapisovatelnou část CD. Bramborový škrob Známe jej především pod názvem solamyl a většina z nás jej využívá pro přípravu moučníků, dortů a drobného pečiva. Věděli jste ale, že solamylem lze zahušťovat jídlo? Využívají toho zejména lidé trpící celiakií - bramborový škrob totiž na rozdíl od mouky neobsahuje lepek. Navíc škrobová moučka pokrm nezabarvuje, pokud ji dostatečně povaříte, omáčka zůstane čirá. Tuto vlastnost oceníte při přípravě polévek, vývarů a exotických omáček. Bramborový škrob má ještě jedno plus, dodává pokrmům zvláštní, jemnou chuť. Nebojte se proto experimentovat a používejte bramborový škrob v kuchyni častěji. Složení bramborového škrobu Bramborový škrob obsahuje z 80% sacharidy, zbytek zaujímají bílkoviny a tuky. Zneužívání škrobu Aby firmy mohly některé své potraviny zlevnit a prodat jich tak pokud možno co nejvíce, často zneužívají bramborového škrobu jako přísady. Bramborový škrob se přidává do párků, salámů a dokonce i do některých jogurtů. Výrobci jsou povinni udávat na etiketě složení potravin, u nebalených potravin, například u uzenin, se ale složení výrobku nedopátráte. Toužíte-li po prvotřídní kvalitě, raději si připlaťte.
Hledání dle parametrů:
Řadit dle
Počet
Natura Škrob bramborový na prádlo 250 gNatura Škrob bramborový na prádlo 250 g
Naškrobené prádlo je lesklé a méně se špiní. Návod na použití: Předpis na 1 litr: Jednu vrchovatou polévkovou lžíci bramborového škrobu rozmícháme ve čtvrt litru studené vody. Zbývající vodu - 3/4 litru - uvedeme do varu a za stálého míchání do ní vléváme mírným proudem rozmíchaný škrob. Po vzniku
0.82 EUR
0.74 EUR
Skladem
Početks
Škrob pšeničný pudr suchý 25 kgŠkrob pšeničný pudr suchý 25 kg
Jemný pšeničný škrob bez vůně, neutrální chutě, snadno rozpustný ve studené vodě. Univerzální zahušťovadlo s mnoha možnostmi aplikacemi Nejpoužívanější a osvědčený škrobící prostředek. Silně škrobící lázeň vytvoříte spolu s BORAXEM.   bal - 25 kg/pytel Skladování: při teplotě 15-20°C a vlhkost
22.21 EUR
Skladem
Početks
Škrob pšeničný pudr suchý vážený 250 gramůŠkrob pšeničný pudr suchý vážený 250 gramů
Velmi pečlivě čištěný pšeničný jemný škrob. Bez vůně, neutrální chutě, snadno rozpustný ve studené vodě.  Nejpoužívanější a osvědčený škrobící prostředek. Silně škrobící lázeň vytvoříte spolu s BORAXEM. Univerzální zahušťovadlo s mnoha možnostmi aplikacemi.  Vařením se z něho stává velmi kvalitní j
0.28 EUR
0.23 EUR
Skladem
Početks
NEWSLETTER


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ

Rozumím    Další informace