NEJLEVNĚJŠÍ DOPRAVA - již od 79 Kč!!
Hlavní stránka  >  Stearamidopropyl dimethylamine

Stearamidopropyl dimethylamine

Stearamidopropyl Dimethylamine je kationická povrchově aktivní látka, rozpustná ve vodě, získaná z rostlinného oleje, nejčastěji řepkového. Používá se v kosmetice jako emulgátor a změkčovač. Velmi dobře se míchá s ostatními složkami výrobku a tvoří kvalitní směsi, pomáhá na sebe vázat vodu a olej. Bývá častou náhradou silikonů, protože se považuje za jejich bezpečnější a zdraví méně škodlivou variantu. Nejčastěji najdeme Stearamidopropyl Dimethylamine ve výrobcích vlasové péče, jako jsou šampony a kondicionéry. Zabraňuje elektrizaci vlasů, podporuje jejich pružnost a vyhlazuje vlasovou pokožku. Látka může být problematická z důvodu znečištění jinými chemikáliemi při výrobním procesu, a také v případě, že je míchána se silikony. Ve vyšších koncentracích může dráždit dýchací systém a kůži.



© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ