Nakupte produkty Annabis nad 350 Kč a máte DOPRAVU ZDARMA
Hlavní stránka  >  Steareth-2

Steareth-2

Další názvy: PEG-2 Stearyl Ether

Steareth-2 je ethoxylová sloučenina složená z polyethylenglykolového polymeru a stearylalkoholu, je to ether kyseliny stearové. Steareth-2 se vyskytuje ve formě voskovité, bílé až jemně žluté látky. Není rozpustný vodě, ale pouze v alkoholech. V kosmetických výrobcích snižuje povrchové napětí a zlepšuje vzájemné vazby ingrediencí v produktu. Funguje jako emulgátor, povrchově aktivní látka a aktivní tenzid. Steareth-2 můžete najít v barvách na vlasy, deodorantech, krémech, řasenkách, opalovací péči, pěnách do koupele, sprchových gelech i šamponech. Látka vykazuje ekotoxickou aktivitu, je toxická pro nereprodukční orgánové systémy, dráždí oči a je žíravá. Bezpečností rizika se odvíjejí od způsobu použití a koncentrace výrobku.



© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ