NEJLEVNĚJŠÍ DOPRAVA - již od 79 Kč!!
Hlavní stránka  >  Tetrasodium Etidronate

Tetrasodium Etidronate

Tetrasodium Etidronate je derivát Kyseliny difosfonové. Používá se jako chelatační činidlo, zlepšuje mycí schopnosti produktu, vytváří stabilní emulze a upravuje viskozitu produktu. Bývá nejčastěji součástí tuhých mýdel

EDETATE SODIUM
ETHYLENEDIAMINETETRAACETIC ACID TETRASODIUM SALT
GLYCINE, N,N 1,2ETHANEDIYLBIS [N (CARBOXYMETHYL) , TETRASODIUM SALT
GLYCINE, N,N'-1,2-ETHANEDIYLBIS [N- (CARBOXYMETHYL) -, TETRASODIUM SALT
N,N'-1,2-ETHANEDIYL BIS [N- (CARBOXYMETHYL) GLYCINE, TETRASODIUM SALT
N,N'-1,2-ETHANEDIYLBIS [N- (CARBOXYMETHYL) - TETRASODIUM SALT GLYCINE
N,N'-1,2-ETHANEDIYLBIS [N- (CARBOXYMETHYL) GLYCINE] , TETRASODIUM SALT
SODIUM EDETATE
TETRASODIUM EDE TATE TETRAHYDRATE
TETRASODIUM EDETATE
TETRASODIUM EDETATE DIHYDRATE

Funkce:

  • jako přísada, která deaktivuje kovové ionty tak, aby se zabránilo zkažení kosmetického přípravku (např. váže minerály, které jsou potřebné pro růst plísní, zabraňuje žluknutí, zlepšuje stabilitu atd.)-chelatační činidlo

Obecné informace:

  • je ve formě bílého krystalického prášku, rozpustného ve vodě a nerozpusného v alkoholu, olejích a tucích
  • může také zvyšovat účinnost některých antimikrobiálních konzervačních látek, zejména proti gramnegativním bakteriím
  • vyrábí se synteticky
  • není dobře vstřebáván kůží, ale zvyšuje pronikání kůží dalších složek produktu, kterým umožňuje proniknout hlouběji do kůže (proto pozor na potenciálně škodlivé látky v produktu!)
  • podle některých studií vykazoval slabou mutagenní aktivitu a negativní reprodukční a vývojové účinky- (vázal na sebe kovy potřebné pro normální buněčné dělení, rozmnožování a vývoj, ale to vše při vysokých dávkách podávaných ústy u zvířat)-jinak je považován za nekarcinogenní a netoxický, a v koncentracích ve kterých se používá v kosmetice je bezpečný vzhledem k jeho nízké schopnosti pronikání kůží
  • je stabilní i při vysokých teplotách, a není citlivý na změny pH
  • jeho pH je přibližně 11,3
  • jeho funkce se využívá i pro změkčení vody
  • při použití v mýdlech zlepšuje jejich pěnění
  • je považován ze nedráždivý a nesenzibilizující
  • u některých citlivých jedinců může způsobovat vyrážky a alergické reakce
  • je špatně biologicky odbouratelný
  • používá se obvykle v koncentracích (0,02 - 0,1%) 

Použití:

  • šampony
  • tělové čistící prostředky
  • kondicionéry
  • hydratační krémy
  • vlasové gely
  • mýdla aj.


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ