PPL - výdejní místa za 39 Kč
Hlavní stránka  >  Thioglycerin

Thioglycerin

Další názvy: 1,2-Propanediol, 3-mercapto-, 1-Mercapto-2,3-propanediol, 1-Mercaptoglycerol, Triglycerol, 1-Monothioglycerol, 1-Thio-2,3-propanediol, 3-Mercapto-1,2-propanediol Glycerol-1-thiol

Thioglycerin je průhledná až nažloutlá hygroskopická kapalina syntetického původu. Je rozpustný ve vodě, funguje jako konzervanta má keratolytické účinky. V kosmetických výrobcích jej můžete najít v epilačních prostředcích (odstraňuje chloupky) a může se vyskytovat i v barvách na vlasy. Mimo kosmetický průmysl se používá jako polymer, ve farmacii jako stabilizátor. Thioglycerin dráždí kůži, oči, dýchací systém a sliznice. Nejsou hlášeny karcinogenní nebo mutagenní účinky ani toxicita pro orgánové systémy.



© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ