- Svíčky, vonné oleje
- Osvěžovače vzduchu
- Domácnost
- Dekorace
- Elektro
- Potravinářské výrobky
- Zdravý životní styl
- Zdraví
Vonné vánoční Františky 3 kusy
Vůně, která je neodmyslitelně spjatá s časem vánočním. Klasický tvar jehlanu,
Kód: | 83416 |
Výrobce: | Hradecký, ČR |
Značka: | Vánoční František |
![]() |
Tradiční voňavou vánoční atmostféru vánoc vám pomůže vykouzlit Vánoční františek. Tradice pálení františků je stará přibližně 300 let a pochází z německo-českého pohraničí, především z Krušnohoří, ale kořeny sahají, až do archaických dob, kdy se vykuřovaly a očišťovaly domy na přelomu starého a nového roku. Jméno získaly patrně po Františku z Assisi.
Co je vlastně František.
Vánoční františek je pálené Dřevěné uhlí. Nejčastěji se používá lipové dřevo. Rozemleté Dřevěné uhlí a Pryskyřice se smíchají s pojivem a přidá se k němu kadidlo (Olibanum). Kadidlo je Pryskyřice z Kadidlovníku pravého (Boswellia sacra), který dodávám františku jeho charakteristickou vůni. Hmota se pak pomocí speciálních kleští vymačkává do tvaru jednotlivých homolek. Homolky se pak suší v sušárně nebo na sluníčku.
Jak správně zapálit františka.
Špičku františka přidržte nad svíčkou nebo nad zapalovačem. Přidržte špičku františka v plameni po dobu 15-20 sekund. Pomalu s ním v plameni otáčejte, aby došlo k rovnoměrnému zapálení . Po vytažení františka z plamene jej ještě mírně rozfoukejte. Používejte při pálení nehořlavou podložku.
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk
Tradiční voňavou vánoční atmostféru vánoc vám pomůže vykouzlit Vánoční františek. Tradice pálení františků je stará přibližně 300 let a pochází z německo-českého pohraničí, především z Krušnohoří, ale kořeny sahají, až do archaických dob, kdy se vykuřovaly a očišťovaly domy na přelomu starého a nového roku. Jméno získaly patrně po Františku z Assisi.
Co je vlastně František.
Vánoční františek je pálené Dřevěné uhlí. Nejčastěji se používá lipové dřevo. Rozemleté Dřevěné uhlí a Pryskyřice se smíchají s pojivem a přidá se k němu kadidlo (Olibanum). Kadidlo je Pryskyřice z Kadidlovníku pravého (Boswellia sacra), který dodávám františku jeho charakteristickou vůni. Hmota se pak pomocí speciálních kleští vymačkává do tvaru jednotlivých homolek. Homolky se pak suší v sušárně nebo na sluníčku.
Jak správně zapálit františka.
Špičku františka přidržte nad svíčkou nebo nad zapalovačem. Přidržte špičku františka v plameni po dobu 15-20 sekund. Pomalu s ním v plameni otáčejte, aby došlo k rovnoměrnému zapálení . Po vytažení františka z plamene jej ještě mírně rozfoukejte. Používejte při pálení nehořlavou podložku.
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk

