>    >    >    >    >    >  Fino Alobal 20m x 29cm extra silný - 11 mikronů
Nabízíme pouze zboží skladem

Fino Alobal 20m x 29cm extra silný - 11 mikronů

Fino Alobal 20m x 29cm extra silný - 11 mikronů
Naše cena
1.37 EUR s DPH
Ušetříte 0.11 EUR (7%)
Cena v naší prodejně
1.48 EUR s DPH
Skladem:   více než 20 ks
Tento produkt není možné samostatně zakoupit.
Početks
Dotaz na prodejceHlídat cenu
Aktuální cena produktu je 1.37 EUR s dph
  Oznámit, až cena klesne pod    EUR s dph
  Oznámit každou změnu ceny
Váš e-mail  
Zaslat dotaz
Jméno:
Email:
Telefon:
' '
Opište kód:
Dotaz:
Sdílej
Kód:98382
EAN:5201314941026
Výrobce:Gr.Sarantis s.a. Francie
Značka:Fino  (web)
Fino
Varianty produktu
Vypiš více
Popis produktu

Alobal je v kuchyni oblíbený zejména pro svou všestrannost, nízkou cenu a snadné použití. V alobalu můžeme potraviny rozmrazovat, zamrazovat, péci a nebo uchovávat. 

Alobal - z čeho se vyrábí? 
Alobal je obchodní název pro hliníkovou fólii, která je vysoká maximálně 14 mikrometrů. Jak je z jejího oficiálního názvu patrné, je vyrobena ze slitiny hliníku (z bauxitu) pomocí ohromného množství elektrické energie. Hlavním úkolem hliníkové fólie je chránit potraviny před světlem, kyslíkem, vlhkostí a bakteriemi při extrémních teplotách (minusových i plusových).

Pro zajímavost: 
Vyzkoušejte takzvaný bio alobal, který se vyrábí z recyklovatelného hliníku. Při výrobě recyklovatelného hliníku je potřeba o 95% energie menší, než při výrobě primárního hliníku, ze kterého se alobaly běžně vyrábí.

Využití alobalu v kuchyni 
Alobal je v kuchyni nepostradatelným pomocníkem, protože má skvělé ochranné vlastnosti. Chrání výživovou hodnotu a kvalitu jídla, používá se k balení potravin umístěných do lednice, které chrání před vysušením. Současně také dokáže udržet chuť, vůni, vitamíny a konzistenci potravin. Vysoká tepelná vodivost hliníku usnadňuje rozmrazování, pečení, grilování nebo zamrazování. V alobalu lze péci maso, ryby, sekanou, špíz, brambory, těsto na roládu a nebo například knedlíky. Potraviny připravené v alobalu zůstanou krásně šťavnaté.

Použití alobalu v kuchyni - užitečné rady a tipy 
Díky alobalu můžeme udržet zeleninu čerstvou i po delší dobu, protože ji ochrání před vnějšími vlivy. Pozor si musíme dát na kyselé druhy zeleniny, které mohou reagovat na hliníkovou folii a následně zhořknout.
Před pečením alobal nejdříve potřeme zevnitř tukem (máslem nebo olejem), aby se k němu zapékaný pokrm nepřilepil.
Při grilování můžeme alobal použít k přípravě masových špízů (budou měkké a šťavnaté), nebo jako podklad při grilování masa, ryb, uzenin a zeleniny (aby do ohně nekapal omastek).
Pokud připravujeme špízy v alobalu, zabalené balíčky pokládáme vždy „uzávěrem" vzhůru a umístíme je do těsné blízkosti tepelného zdroje. Vhodné je maso a zeleninu nakrájet na tenčí plátky, rychleji se propečou a pustí šťávu.
Z alobalu si můžeme vytvořit originální formu na dorty nebo cukroví. Ustřihneme kus alobalu a přehneme ho. Poté ho různě kroutíme a tvarujeme. Nakonec spojíme okraje.
Alobal je výborný také při přípravě koláčů. Plech vyložíme alobalem a na něj nalijeme těsto, vložíme do trouby a pečeme. Alobal nám pomůže, aby se nám nepřepekly okraje koláče.

Zákaznické recenze
1.37 EUR
90%
spokojen
Diskuze k produktu
Diskuze k: Fino Alobal 20m x 29cm extra silný - 11 mikronů

Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk

Popis produktu
Zákaznické recenze
Diskuze k produktu
Historie ceny

Alobal je v kuchyni oblíbený zejména pro svou všestrannost, nízkou cenu a snadné použití. V alobalu můžeme potraviny rozmrazovat, zamrazovat, péci a nebo uchovávat. 

Alobal - z čeho se vyrábí? 
Alobal je obchodní název pro hliníkovou fólii, která je vysoká maximálně 14 mikrometrů. Jak je z jejího oficiálního názvu patrné, je vyrobena ze slitiny hliníku (z bauxitu) pomocí ohromného množství elektrické energie. Hlavním úkolem hliníkové fólie je chránit potraviny před světlem, kyslíkem, vlhkostí a bakteriemi při extrémních teplotách (minusových i plusových).

Pro zajímavost: 
Vyzkoušejte takzvaný bio alobal, který se vyrábí z recyklovatelného hliníku. Při výrobě recyklovatelného hliníku je potřeba o 95% energie menší, než při výrobě primárního hliníku, ze kterého se alobaly běžně vyrábí.

Využití alobalu v kuchyni 
Alobal je v kuchyni nepostradatelným pomocníkem, protože má skvělé ochranné vlastnosti. Chrání výživovou hodnotu a kvalitu jídla, používá se k balení potravin umístěných do lednice, které chrání před vysušením. Současně také dokáže udržet chuť, vůni, vitamíny a konzistenci potravin. Vysoká tepelná vodivost hliníku usnadňuje rozmrazování, pečení, grilování nebo zamrazování. V alobalu lze péci maso, ryby, sekanou, špíz, brambory, těsto na roládu a nebo například knedlíky. Potraviny připravené v alobalu zůstanou krásně šťavnaté.

Použití alobalu v kuchyni - užitečné rady a tipy 
Díky alobalu můžeme udržet zeleninu čerstvou i po delší dobu, protože ji ochrání před vnějšími vlivy. Pozor si musíme dát na kyselé druhy zeleniny, které mohou reagovat na hliníkovou folii a následně zhořknout.
Před pečením alobal nejdříve potřeme zevnitř tukem (máslem nebo olejem), aby se k němu zapékaný pokrm nepřilepil.
Při grilování můžeme alobal použít k přípravě masových špízů (budou měkké a šťavnaté), nebo jako podklad při grilování masa, ryb, uzenin a zeleniny (aby do ohně nekapal omastek).
Pokud připravujeme špízy v alobalu, zabalené balíčky pokládáme vždy „uzávěrem" vzhůru a umístíme je do těsné blízkosti tepelného zdroje. Vhodné je maso a zeleninu nakrájet na tenčí plátky, rychleji se propečou a pustí šťávu.
Z alobalu si můžeme vytvořit originální formu na dorty nebo cukroví. Ustřihneme kus alobalu a přehneme ho. Poté ho různě kroutíme a tvarujeme. Nakonec spojíme okraje.
Alobal je výborný také při přípravě koláčů. Plech vyložíme alobalem a na něj nalijeme těsto, vložíme do trouby a pečeme. Alobal nám pomůže, aby se nám nepřepekly okraje koláče.

1.37 EUR
90%
spokojen
Diskuze k: Fino Alobal 20m x 29cm extra silný - 11 mikronů

Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk



© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ

Rozumím    Další informace