5 tipů jak si užít adventní čas

Nechceme vás příliš děsit, ale po roce začínají Vánoce pomalu klepat na dveře. Pokud už nyní cítíte lehké mrazení za krkem, zkuste se na ně pro změnu připravit s předstihem. Díky tomu si stihnete užít adventní čas a místo pobíhání v přeplněném nákupním centru si užijete společné chvíle se svými blízkými. Jak na to?

Je na čase vytvořit si seznam

Orosí se vám čelo jen, co slyšíte cinkání rolniček? Pak je dobré vzít si na pomoc čistý papír a napsat si seznam všech úkonů a událostí, které pro vás znamenají Vánoce. Ať už potřebujete najít perfektní úklidovou firmu, která váš domov připraví na nejkrásnější období v roce nebo potřebujete sehnat dárek pro kolegyni na tajného Ježíška, díky seznamu půjde vše daleko jednodušeji a dopřejete si dostatečné množství času.

Zimní minihrneček - Nalej

Vše si v klidu naplánujte

Vánoce jsou ten nejdůležitější čas na vytáhnutí diářů a dokonalé plánování. Sedněte si s úzkou i širokou rodinou a srovnejte vzájemné představy o vánočním času tak, aby byla spokojená jak babička, která se těší na rodinné setkání, tak syn, který chce mít dostatek času i pro své kamarády. Tím, že zjistíte své představy, jistě najdete takové řešení, které bude schůdné pro všechny zúčastněné a vy nebudete na poslední chvíli řešit žádné zklamání ani rozdílné představy o vánočním volnu.

Nákupy nenechávejte na poslední chvíli

Nakupování vánočních dárků by mělo být radostí, ne nutným zlem, které si chcete co nejdříve odškrtnout. Proto je ideální nakupovat během celého roku, kdykoliv vás něco cvrnkne do nosu. Pokud jste se letos opět nepoučili a začínáte cítit velký shon a stres, co komu koupit, vsaďte na dárkové poukazy. Ať už zvolíte poukaz na manikúru nebo cestu kolem světa, jistě nešlápnete vedle.

Nebojte se delegovat

Představa o dokonalých Vánocích zahrnuje velké množství úkonů, které je nutné splnit a nedivili bychom se, kdyby se vám pod tíhou seznamů rozklepaly kolena. Předtím, než zahodíte své představy, zkuste delegovat. Vánoční úklid dokonale zvládne úklidová firma nebo manžel, deset druhů cukroví můžete upéct se svojí kamarádkou nad lahví vína a tvorbu vánočních dekorací můžete přenechat dětem nebo zkušené floristice. Díky tomu budete mít čas na vychutnání si svařáku na adventních trzích, setkání s kamarádkami nebo třeba dočtení knížky.

Lada - svítící lucerna

Berte to s klidem

Pocit na omdlení a přemíra stresu nás může vyvést z míry, nicméně když si oživíte vzpomínky na loňské Vánoce, jistě se vám nevybaví dokonale uklizená domácnost, ale společné sledování pohádek nebo nadšené výrazy dětí při rozbalování dárků. Pokuste se proto na chvíli zastavit, nadechnout a zapátrat ve své hlavě i srdci, co je pro letošní Vánoce opravdu důležité a na co je nutné se zaměřit. Možná vám to usnadní nejen předvánoční úkony, ale třeba i vymýšlení dárků, které opravdu potěší!

Vánoce budou takové, jaké si je vytvoříme. Proto se soustřeďte zejména na své touhy, přání a ideální podobu Vánoc, která vám bude dělat radost bez zbytečných vrásek či stresu - jen tak si budete vánoční čas užívat a vzpomínat na ně ještě dlouhé roky poté.

Vánoční dekorace

Milujeme Vánoce! Různé styly, barvy a materiály, pro každého něco! Nikdy nás neomrzí tradiční ozdoby z přírodních materiálů, jako je sláma, abaka a juta.

Adventní věnce na stůl i vánoční na dveře nabízíme v mnoha provedeních. Pro tvořivé ruce máme vše, co je třeba k jejich výrobě, včetně adventních svíček.

A na okna naše dekorační fólie nebo sníh, kterým přes šablony nastříkáte kouzelné vánoční motivy.

Ať už zdobíte voňavé živé stromečky (třeba v  dřevěném stojanu) nebo máte stromky opakovaně použitelné, je třeba na ně pověsit ozdoby, osvětlení a dozdobit mašlemi nebo řetězy a lametami.

A když je hotová výzdoba, ještě zbývá zabalit dárečky! Papírové dárkové tašky, skládací krabičky a látkové pytlíčky usnadní práci, samolepicí jmenovky jsou rychlovka!

I vůně přispívají k vytvoření vánoční atmosféry. Ze starých časů si k nám našla cestu purpura, což je směs aromatických bylinek, ručně sbíraných v lesích kolem Karlštejna. I Františky a vonné tyčinky mají své stálé příznivce. A bez prskavek, tvrdil Slávek, na Štědrý den nelze být!

Vonné vosky a oleje ve stylové aromalampě potěší jak čich, tak zrak, protože při zapálení čajové svíčky světlo prosvěcuje otvory a přispívá tak k útulné vánoční atmosféře.

Ve vánočních vazbách a květináčích se budou vyjímat dekorace na špejli nebo drátku. Existuje věc, na kterou každý rok zapomínáte, a přece to bez ní nejde? Ano, jsou to háčky! U nás se vybavíte na ty nejkrásnější dny v roce od A do Z!

Za své logo a vyhraj sadu Posca

Podmínky soutěže
Do soutěže se může zapojit každý, kdo se svojí fantazií a popisovači POSCA vykreslí logo POSCA na tašce*, dle vlastního nápadu. Až bude se svým dílem hotov, vyfotí tašku mobilním telefonem a připojí ji do komentáře k soutěži na FB nebo Instagramu.

*Kup si 5 jednotlivých jakýchkoli popisovačů POSCA a získáš tašku zdarma.

Kde se soutěží?
Na Instagramu a Facebooku VMD Drogerie.

Jak dlouho soutěž trvá?
Soutěž trvá od 22.6. 2022 do 29.7. 2022.

Co můžeš vyhrát?

1. místo: sadu 8 kusů PC-5M (základní barvy nebo pastelové)

2. místo: sadu 8 kusů PC-3M (základní barvy nebo pastelové)

3. místo: sadu 4 kusů PC-3M (černá/bílá/zlatá/stříbrná)

Co jsou popisovače POSCA?
POSCA je popisovač na vodní bázi s unikátními vlastnostmi. Má výbornou krycí schopnost. Je permanentní a nezapáchá. Lze ho využít prakticky na jakýkoliv povrch, například na textil, papír, kov, keramiku, dřevo, porcelán, kámen nebo sklo. Posca pen s tenkým hrotem je vhodná pro umělce a designéry, ale i pro začátečníky.

PRAVIDLA SOUTĚŽE POSCA

Pořadatel a organizátor soutěže
1: Soutěž na Timeline VMD Drogerie, Parfumerie CZ (dále jen „soutěž“) bude probíhat prostřednictvím Facebookových a Instagramových stránek VMD Drogerie na stránkách
https://www.facebook.com/vmddrogerie/ a https://www.instagram.com/explore/locations/1024664767/vmd-drogerie-parfumerie-cz?hl=cs

2: Pořadatelem soutěže je společnost Ing. Josef Chmelař, se sídlem tř. Masarykova 145, 69801 Veselí nad Moravou, IČO: 18201130, DIČ: CZ531123159 zapsaná v Obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v ID: 1524708, čj. ZIV/2503/2010/3 (dále jen: „pořadatel“).

3: Organizátorem soutěže je společnost Ing. Josef Chmelař, se sídlem tř. Masarykova 145, 69801 Veselí nad Moravou, IČO: 18201130, DIČ: CZ531123159 zapsaná v Obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v ID: 1524708, čj. ZIV/2503/2010/3 (dále jen „organizátor“).

Termín a lokalizace
Soutěž probíhá od termínu uveřejnění soutěžního příspěvku 22.6.2022 do 29.7.2022 včetně (dále jen „doba trvání soutěže“).

Soutěž probíhá na území České a republiky prostřednictvím sociálních sítí Facebook a Instagram.

Podmínky účasti v soutěži
Podmínkou účasti v soutěži není zakoupení zboží, služeb či zaplacení jakéhokoliv jiného vkladu. Účastí v soutěži projevuje každý soutěžící svůj souhlas s těmito Pravidly soutěže a zavazuje se je dodržovat. Soutěžící je oprávněn účastnit se soutěže pouze jednou, tj, vložit maximálně jeden komentář pod facebookovým příspěvkem publikovaným dne 22.6.2022 na stránce https://www.facebook.com/vmddrogerie/, anebo na sociální síti https://www.instagram.com/explore/locations/1024664767/vmd-drogerie-parfumerie-cz?hl=cs pod veřejným profilem.

Dodržení podmínky jedné registrace pro jednoho soutěžícího bude ověřeno jednoznačným Identifikátorem sociální sítě Facebook.

Soutěžním příspěvkem je brán pouze příspěvek, který byl nahrán v době trvání soutěže.

Soutěže se nemohou zúčastnit a jsou z ní vyloučeni zaměstnanci pořadatele, obchodní partneři a dodavatelé pořadatele včetně jejich zaměstnanců a spolupracovníků a dále veškeré osoby podílející se na organizaci a zajišťování průběhu soutěže, jakož i osoby výše uvedeným osobám v poměru osoby blízké ve smyslu § 22 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů.

Soutěžícím se může stát fyzická osoba starší 18 let, která je registrována na sociální síti Facebook (facebook.com) nebo Instagram (instagram.com) tj. starší 18 let, má po celou dobu soutěže aktivní svůj Facebook účet a splní stanovená Pravidla soutěže, (dále jen „soutěžící“). Soutěžící se zavazují dodržovat veškerá pravidla použití sítě Facebook uvedená na www.facebook.com/terms.php. Soutěžící účastí v soutěži udělují souhlas se zpracováním osobních údajů. Soutěžící souhlasí s využitím soutěžního příspěvku pro marketingové účely společností Office line s. r. o., uveřejnění na webové, facebookové a instagramové stránce společnosti Office line s.r.o.

Princip soutěže
Principem soutěže je nahrát odpověď - fotografii do komentáře pod soutěžní příspěvek publikovaný dne 22.6.2022 na stránce https://www.facebook.com/vmddrogerie/ anebo https://www.instagram.com/explore/locations/1024664767/vmd-drogerie-parfumerie-cz?hl=cs, odpovídající zněním:

Máme pro vás SOUTĚŽ o sady jedinečných popisovačů Posca! A jak vyhrát? Pošlete nám do komentářů fotografii tašky s vámi navrhnutým a ručně vymalovaným logem popisovači Posca.

Soutěžní příspěvek nesmí:

  1. a) být v rozporu s platnými právními předpisy na území České republiky;
  2. b) obsahovat jakákoli nevhodná vyjádření, která by byla v rozporu s dobrými mravy, s obecně přejímanými pravidly slušnosti a mravnosti nebo která by snižovala lidskou důstojnost;
  3. c) obsahovat prvky pornografie, násilí, pohoršující nebo jinak nevhodný obsah;
  4. d) hanobit národ, rasu, etnickou nebo jinou skupinu osob;
  5. e) podněcovat nebo schvalovat trestnou činnost nebo navádět k nemravnému jednání;
  6. f) obsahovat prvky nebo části, ke kterým uplatňují práva třetí osoby, zejména práva autorská nebo práva související s právem autorským, práva k průmyslovému vlastnictví jako např. ochranné známky nebo označení původu a jiná práva k duševnímu vlastnictví;
  7. g) obsahovat skrytou reklamu;
  8. h) jakýmkoli způsobem poškozovat dobré jméno pořadatele nebo organizátora.

Oznámení výherců a způsob předání výher
Výherci cen budou kontaktováni organizátorem.

Výhru si výherce buď vyzvedne osobně v sídle pořadatele soutěže, nebo mu bude zaslána na poskytnutou adresu.

Výhru z této soutěže nelze převést ze strany soutěžícího na jiného soutěžícího nebo třetí osobu.

Výhry nelze vymáhat soudní cestou. Soutěžící nemůže nárokovat jinou výhru než určenou pořadatelem, resp. organizátorem soutěže. Výhry není možné alternativně vyplatit v hotovosti ani požadovat jiné plnění.

V případě, že výhru nebude možno doručit výherci z důvodů spočívajících nikoli na straně pořadatele, resp. organizátora, anebo se zaslaná výhra vrátí na adresu pořadatele, popř. organizátora, či ji Adresát nepřevezme, propadá ve prospěch pořadatele, resp. organizátora soutěže.

Pořadatel ani organizátor neodpovídají za ztrátu, poškození, zničení či nedoručení oznámení o výhře nebo za ztrátu, poškození, zničení či nedoručení výhry samotné z důvodů spočívajících na straně soutěžícího nebo poskytovatele služeb elektronických komunikací, poskytovatele poštovních služeb či jiného doručovatele nebo přepravce.

Pořadatel ani organizátor nenesou žádnou odpovědnost za jakákoliv rizika a závazky související s užíváním výher. Nebezpečí škody na výhře přechází na výherce okamžikem předání výhry výherci.

Odměny a výhry v soutěži

Výherce má nárok na jednu z těchto výher, jejíž druh vybere pořadatel soutěže. V případě, že se soutěžící stává výhercem soutěže, bude do 5 dnů od skončení soutěže kontaktován prostřednictvím zprávy o výhře na jeho Facebook profil. Rozhodnutí o tom, zda Soutěžní příspěvek splňuje podmínky tohoto odstavce, náleží výhradně pořadateli. Pořadatel, resp. organizátor soutěže si vyhrazuje právo

Soutěžní příspěvek, který nesplňuje podmínky stanovené v těchto pravidlech nezařadit do soutěže, nebo jej ze soutěže a soutěžní stránky soutěže kdykoliv po dobu trvání soutěže nebo po jejím skončení i bez odůvodnění odstranit, a to bez nároku na jakoukoliv kompenzaci. Pořadatel soutěže neodpovídá za neúplný nebo jinak vadný Soutěžní příspěvek, mající za následek nemožnost použití Soutěžního příspěvku pro účely soutěže v souvislosti s technickými či jinými komplikacemi na straně soutěžícího nebo omezeními na straně pořadatele.

Soutěžící se zavazuje nahrát pouze Soutěžní příspěvek, jehož je autorem nebo ke kterému má od autora a všech osob na v příspěvku zobrazených či uvedených (zmiňovaných) nebo s ní jinak spojených souhlas s užitím v rámci této soutěže. V případě porušení této povinnosti je soutěžící povinen nahradit pořadateli škodu vzniklou v důsledku jednání soutěžícího.

Pořadatel soutěže si vyhrazuje právo Soutěžní příspěvek, který nesplňuje podmínky stanovené v těchto Pravidlech (tj. zejména tomto článku 4.) nezařadit do soutěže nebo jej ze soutěže a webových stránek soutěže kdykoliv po dobu trvání soutěže nebo po jejím skončení i bez odůvodnění odstranit, a to bez nároku na jakoukoliv kompenzaci.

Pořadatel ani organizátor soutěže neodpovídají za technické obtíže správce sítě. Odpovědnost organizátora, resp. pořadatele za průběh soutěže a ochrana osobních údajů Organizátor, resp. pořadatel soutěže si vyhrazuje právo konečného rozhodnutí ve všech záležitostech souvisejících s pořádáním a průběhem soutěže, a to včetně jejího přerušení, odložení, odvolání či úprav jejích Pravidel. Organizátor, resp. pořadatel soutěže je oprávněn kdykoli v průběhu soutěže měnit její Pravidla, tj. i způsoby určení výherců, druhy výher, a ve výjimečných případech soutěž i zrušit.

Oprávnění organizátora, resp. pořadatele zasahovat do průběhu soutěže zahrnuje i právo organizátora, resp. pořadatele nepřiznat soutěžícímu výhru v soutěži, bude-li mít organizátor, resp. pořadatel podezření, že soutěžící porušil či se pokusil obejít Pravidla soutěže. V takových případech je organizátor, resp. pořadatel oprávněn soutěžícího vyloučit ze soutěže, a to bez nároku na jakoukoliv kompenzaci. Konečné rozhodnutí o sporných otázkách náleží vždy organizátorovi, resp. pořadateli soutěže. Účastí v soutěži projevuje každý soutěžící svůj souhlas s těmito Pravidly soutěže a

zavazuje se tato Pravidla bezvýhradně dodržovat. Účastí v této soutěži bere soutěžící na vědomí zpracování poskytnutých osobních údajů, a to výlučně pro následující účely. Organizátor, resp. Pořadatel soutěže si vyhrazuje právo konečného rozhodnutí ve všech záležitostech souvisejících s pořádáním a průběhem soutěže, a to včetně jejího přerušení, odložení, odvolání či úprav jejích Pravidel. Organizátor, resp. Pořadatel soutěže je oprávněn kdykoli v průběhu soutěže měnit její Pravidla, tj. i způsoby určení výherců, druhy výher, a ve výjimečných případech soutěž i zrušit.

Oprávnění Organizátora, resp. Pořadatele zasahovat do průběhu soutěže zahrnuje i právo Organizátora, resp. Pořadatele nepřiznat soutěžícímu výhru v soutěži, bude-li mít Organizátor, resp. Pořadatel podezření, že soutěžící porušil či se pokusil obejít Pravidla soutěže. V takových případech je Organizátor, resp. Pořadatel oprávněn soutěžícího vyloučit ze soutěže, a to bez nároku na jakoukoliv kompenzaci. Konečné rozhodnutí o sporných otázkách náleží vždy Organizátorovi, resp. Pořadateli soutěže.

Účastí v soutěži projevuje každý soutěžící svůj souhlas s těmito Pravidly soutěže a zavazuje se tato Pravidla bezvýhradně dodržovat.

Účastí v této soutěži bere soutěžící na vědomí zpracování poskytnutých osobních údajů, a to výlučně pro následující účely:

  1. Pro účely realizace této soutěže dle těchto Pravidel (tj. s jejich odpovídajícím zpracováním ze strany pořadatele a organizátora) a to v rozsahu jméno a příjmení, e-mail, v případě odeslání odpovědi výherci. Osobní údaje budou užity výlučně pro účely vedení soutěže, její organizace a vyhodnocení, a to na dobu trvání soutěže dle těchto Pravidel a 150 dní poté z důvodu kontroly dodržení pravidel, předání a realizace výher.
  2. Pro účely zasílání obchodních sdělení Organizátora, resp. Pořadatele soutěže prostřednictvím elektronických prostředků dle zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti, v platném znění, a to po dobu 3 let od udělení souhlasu soutěžícím.

Osobní údaje výherců budou z důvodu případné kontroly organizace soutěže ze strany dozorových orgánů archivovány v omezeném rozsahu po dobu 3 let. Správcem ve smyslu zákona o ochraně osobních údajů je organizátor a zpracovatelem je pořadatel.

Soutěžící bere na vědomí, že má práva dle příslušné právní úpravy, tj. zejména soutěžící bere na vědomí, že poskytnutí údajů je dobrovolné, zpracování je transparentní, soutěžící má právo na informace a na přístup k osobním údajům a právo na opravu svých osobních údajů, blokování nesprávných osobních údajů, omezení zpracování, výmaz a jejich likvidaci.

Soutěžící má od 25. 5. 2018 rovněž právo na přenositelnost údajů a právo být zapomenut. Dle příslušné právní úpravy, zejména dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), má

soutěžící rovněž právo vznést námitku při zpracování pro účely přímého marketingu, včetně profilování. Soutěžící nebude předmětem rozhodnutí založeného na automatizovaném zpracování, které má pro něj právní účinky, nebo se jej významně dotýká.

Soutěžící svojí účastí výslovně souhlasí s tím, že organizátor soutěže je oprávněn užít v souladu s ust. § 77 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, bezplatně jméno a příjmení, město bydliště soutěžícího, zejména výherce soutěže, v médiích (včetně internetu), propagačních a reklamních materiálech organizátora v souvislosti s touto soutěží a v souvislosti s propagací výrobků a služeb organizátora, s tím, že mohou být pořizovány a zveřejňovány výše

uvedeným způsobem i zvukové a obrazové záznamy soutěžících. Souhlas dle tohoto odstavce je činěn po dobu 5 let od ukončení soutěže.

Údaje poskytnuté soutěžícím mohou kromě organizátora zpracovávat jakožto zpracovatel marketingové společnosti pověřené organizátorem soutěže, a to způsobem obvyklým pro zajišťování soutěží, doručovatelské společnosti, dodavatelé IT služeb a účetní, daňoví a právní poradci. Osobní údaje nebudou předávány mimo Evropskou unii, ledaže toto umožňují právní předpisy.

V případě pochybností o dodržování práv organizátorem, jakožto správcem osobních údajů, se může soutěžící obrátit na pořadatele na jeho adrese provozovny:

Ing. Josef Chmelař, se sídlem tř. Masarykova 145, 69801 Veselí nad Moravou, IČO: 18201130, DIČ: CZ531123159 nebo na e-mailové adrese eshop@vmd-drogerie.cz. Na této adrese může soutěžící podat k organizátorovi námitky, žádosti, stížnosti či jiné dotazy. Dozorovým orgánem je Úřad pro ochranu osobních údajů se sídlem Pplk. Sochora 27, Praha 7, PSČ 170 00, ke kterému může soutěžící podat podnět.

Autorská práva
Soutěžící odpovídá za to, že zveřejněním příspěvku na sociální síti Facebook nebudou porušena práva třetích osob, zejména, že nebude zasaženo do autorských práv třetích osob.

Soutěžící zároveň svou účastí v soutěži uděluje pořadateli i organizátorovi bezplatně celosvětovou licenci k užití veškerých autorských děl, které vytvoří v souvislosti se soutěží, a to v neomezeném rozsahu (tj. zejména všemi způsoby dle ustanovení § 12 odst. 1 a 4 autorského zákona), včetně práva takové autorské dílo kdykoliv v průběhu soutěže nebo po jejím ukončení upravit, pozměnit nebo užít spolu s jiným dílem, a to po celou dobu trvání majetkových práv, s právem udělit právo dalšího užití (podlicenci) autorského díla třetím osobám v celém rozsahu udělené licence. Pořadatel a organizátor není povinen udělenou licenci využít. Pro vyloučení pochybností platí, že pro účely udělení licence představuje vložení jakéhokoliv autorského díla do soutěže soutěžícím návrh na uzavření licenční smlouvy ve smyslu § 46 odst. 5 zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon (v platném znění), přičemž přijetí tohoto autorského díla pořadatelem či organizátorem, bez ohledu na to, jestli byl o tomto přijetí soutěžící vyrozuměn nebo nikoliv, představuje souhlas pořadatele a organizátora s tímto návrhem na uzavření licenční smlouvy ve smyslu § 46 odst. 6 autorského zákona.

Závěrečná ustanovení
Pořadatel neodpovídá za úplnost výtažku z těchto Pravidel, který může být ve zkrácené verzi uveřejněn na propagačních či jiných materiálech v souvislosti se soutěží. Tato Pravidla jsou považována v rámci soutěže za jediná úplná.

Účast v soutěži je dobrovolná a soutěžící svou účastí v soutěži vyjadřuje svůj souhlas s jejími Pravidly. Jakékoli porušení nebo obcházení těchto Pravidel soutěžícím či pokus o jejich zneužití je důvodem pro okamžité vyloučení takového soutěžícího ze soutěže.

Pravidla jsou po dobu trvání soutěže zveřejněna v elektronické podobě na stránce soutěže a zároveň uložena v písemné podobě na adrese provozovny – Ing. Josef Chmelař, se sídlem tř. Masarykova 145, 69801 Veselí nad Moravou. Soutěž není sponzorována, podporována, spravována nebo spojena se sociální sítí Facebook, společností Facebook Inc. nebo Facebook Ireland Limited. Soutěžící je srozuměn s tím, že poskytuje své informace pořadateli a organizátorovi soutěže a nikoliv společnosti Facebook Inc. nebo Facebook Ireland Limited.V případě jakýchkoliv dotazů se soutěžící mohou obrátit s dotazem na zeď facebookového profilu:

https://www.facebook.com/vmddrogerie/

V Veselí nad Moravou dne 22.6. 2022.

Jak se chránit před sluncem

Mnoho lidí touží v letních měsících po krásném opálení. A právě dovolená a cestování je nejčastější možností, jak takzvaně „chytnout bronz“. Je však třeba mít na paměti, že ne každé opálení je zdravé. Při pobytu na slunci je důležité chránit kůži před účinkem ultrafialového záření a současně dodržovat základní pravidla správného slunění.

Rozdíly mezi zářeními

Ultrafialové záření se dělí na záření UVA (dlouhovlnné), UVB (středněvlnné) a UVC (krátkovlnné). UVC záření na zemský povrch vůbec nedopadá, a proto se chráníme před účinky UVA a UVB záření.

UVA záření

  • Proniká do hlubších vrstev kůže.
  • Vyvolává okamžitou, ale krátkodobou pigmentaci (zhnědnutí kůže).
  • Způsobuje stárnutí kůže, tvorbu pigmentových skvrn a je příčinou vzniku sluneční alergie.

UVB záření

  • Proniká jen do vrchních vrstev kůže.
  • Vyvolává zčervenání kůže a její pigmentaci (pozdní, trvalou).
  • Zvyšuje pravděpodobnost vzniku kožních nádorů.
  • Je nezbytné pro tvorbu vitaminu D.

Fototypy pleti

Každý člověk má určitou vrozenou odolnost kůže vůči slunečnímu záření, takzvaný fototyp. Rozlišujeme šest fototypů pleti podle reakce pleti na první slunění na jarním nebo časném letním slunci. Každý fototyp reaguje na slunce jinak. V české populaci se zpravidla vyskytují čtyři fototypy.
Na základě fototypu pleti se vybírá vhodný přípravek na opalování. Všechny přípravky jsou označeny číselným údajem, takzvaným SPF (sun protection factor – ochranný faktor). Ten udává násobek doby bezpečného pobytu na slunci po nanesení opalovacího přípravku. Hlavní součástí přípravků na opalování jsou ochranné filtry.

Jak správně použít opalovací prostředek?

Při používání přípravků na opalování platí pravidlo nešetřit. Pokud se na pokožku nanese nedostatečné (například pouze poloviční) množství, ochrana se sníží až o dvě třetiny. Dospělý člověk potřebuje na jedno nanesení na celé tělo přibližně dvě polévkové lžíce opalovacího přípravku. Na obličej je to zhruba množství, které odpovídá objemu jedné kávové lžičky.

Děti do 6 měsíců

  • Děti do 6 měsíců nevystavujte přímému slunci, do tří let by se neměly opalovat.
  • I děti v kočárku chraňte na odkrytých částech těla vhodným opalovacím přípravkem.
  • U dětí používejte opalovací přípravky s vysokým ochranným faktorem (bez rozdílu fototypu a ve všech pásmech UV indexu).
  • Nezapomínejte na pokrývku hlavy a sluneční brýle.

Jak se správně chránit před sluncem?

  • Na slunění si zvykejte postupně a po malých dávkách.

  • Neopalujte se na poledním slunci. Nejvhodnější je vyvarovat se pobytu na slunci mezi 11. až 15. hodinou.

  • Při nanášení opalovacího přípravku nešetřete množstvím. Je třeba jej namazat rovnoměrně a v dostatečné vrstvě.

  • Zvláštní pozornost věnujte citlivým místům – nos, uši, rty, nárty nohou, znaménka a jizvy. Tato místa je nutné pečlivě chránit.

  • Přípravek na opalování naneste na kůži dvakrát po sobě minimálně 30 minut před pobytem na slunci a jeho nanášení každé dvě hodiny opakujte. Při sportování, koupání a utírání se ručníkem nanášejte opalovací přípravek ještě častěji.

  • Nezůstávejte na slunci příliš dlouho, i když jste použili opalovací přípravek.

  • Chraňte oči slunečními brýlemi s UV filtrem, používejte pokrývku hlavy a volný oděv.

  • Chraňte pokožku i tehdy, když pobýváte ve stínu nebo je pod mrakem.

  • Nezapomínejte na dodržování pitného režimu.

  • O kůži pečujte vhodnými přípravky po opalování.

  • Můžete také preventivně užívat antioxidanty (zinek, biotin, vitamin C), které při ochraně kůže pomáhají.

Užívání některých léků může v kombinaci se slunečním zářením způsobit kožní alergické reakce. To se projeví jako zarudnutí kůže, její bolestivost a otok. Proto pečlivě čtěte příbalový leták nebo se poraďte s lékárníkem. Ten Vám poradí, u kterých léků je nutné být opatrný.
 

Péče o kůži po opalování

  • Po skončení opalování ošetřete pokožku vhodným přípravkem po opalování. Je dobré mít na paměti, že spálení kůže znamená velké riziko a dle názoru některých odborníků může být příčinou vzniku zhoubného kožního nádoru – melanomu.

  • Pokud dojde ke spálení kůže (kůže je červená, bolestivá, může být přítomný mírný otok), zchlaďte postižené místo nejlépe vodou (studená jemná sprcha, krátká koupel nebo přiložení studeného obkladu).

  • Pro zklidnění kůže naneste na postižená místa přípravky například s obsahem panthenolu nebo aloe vera.

  • Dbejte na dostatečný příjem tekutin.

Kdy navštívit lékaře?

  • Při spálení kůže do puchýřů.
  • Při spálení kůže a současné přítomnosti horečky, zimnice a zvracení.
  • Při spálení očí a očních víček.
  • Při úžehu nebo úpalu, který je doprovázen kolapsem.

DUBNOVÝ kalendář SLEV 2022!

Nakupujte podle kalendáře a ušetřete!

Ušetřete a netahejte se s nákupem!

VYUŽIJTE SLEVOVÉ AKCE!

*doprava od 79 Kč

*při nákupu nad 1 700 Kč ZDARMA

Sleva je odečtena v košíku po zadání slevového kódu platného v uvedený den na uvedené produkty.

01. 04. - sleva 10% na značku Sidolux - slevový kód: SIDOLUX10
02. 04. - sleva 10% na značku Posca - slevový kód: POSCA10 
03. 04. - sleva 10% na značku Raid - slevový kód: RAID10 

04. 04. - sleva 10% na značku Nivea - slevový kód: NIVEA10
05. 04. - sleva 10% na značku Bielenda - slevový kód: BIELENDA10
06. 04. - sleva 10% na značku Domestos - slevový kód: DOMESTOS10
07. 04. - sleva 10% na značku C-Thru - slevový kód: C-THRU10 
08. 04. - sleva 10% na značku Authentic Toya Aroma - slevový kód: AUTHENTIC10
09. 04. - sleva 10% na značku Indulona - slevový kód: INDULONA10
10. 04. - sleva 10% na make-upy - slevový kód: MAKE-UP10

11. 04. - sleva 10% na značku Woolite - slevový kód: WOOLITE10
12. 04. - sleva 10% na ústní vody - slevový kód: USTNIVODA10
13. 04. - sleva 10% na vůně B. U. - slevový kód: BU10
14. 04. - sleva 10% na ekologické praní - slevový kód: EKOPRANI10
15. 04. - sleva 10% na parfémy - slevový kód: VUNE10
16. 04. - sleva 10% na značku Tesori d Oriente - slevový kód: TESORI10
17. 04. - sleva 10% na repelenty - slevový kód: REPELENTY

18. 04. - sleva 10% na značku Scholl - slevový kód: SCHOLL10
19. 04. - sleva 10% na značku Persil - slevový kód: PERSIL10
20. 04. - sleva 10% na značku Alufix - slevový kód: ALUFIX10
21. 04. - sleva 10% na tužky na oči/obočí - slevový kód: LINKY10
22. 04. - sleva 10% na opalovací přípravky - slevový kód: OPALOVANI10
23. 04. - sleva 10% na hlavolamy - slevový kód: HLAVOLAMY10
24. 04. - sleva 10% na značku Ria - slevový kód: RIA10

25. 04. - sleva 10% na barvy a laky - slevový kód: BARVYLAKY10
26. 04. - sleva 10% na značku Probazen - slevový kód: PROBAZEN10
27. 04. - sleva 10% na značku Clin - slevový kód: CLIN10
28. 04. - sleva 10% na značku Colorino - slevový kód: COLORINO10
29. 04. - sleva 10% na samolepky - slevový kód: SAMOLEPKY10
30. 04. - sleva 10% na značku Ma Provence - slevový kód: PROVENCE10

Zbořte tabu o menstruaci s Ria

Zbořte tabu o menstruaci s Ria Ultra

Už vás unavují všechny ty reklamy s modrou tekutinou místo krve? Nebaví vás schovávat vložky v obchodě na dno nákupního košíku a dávat si pozor, abyste náhodou nahlas nevyslovila slovo “menstruace”? Právě proti předsudkům, mýtům a tabu kolem menstruace už 6 let bojuje značka Ria – abychom mohly věci nazývat pravými jmény a aby menstruace nebyla vnímána jako břímě, ale jako přirozená a důležitá součást života poloviny lidí na této planetě.

Jak řešily ženy menstruaci v minulosti a jak se k menstruující ženě stavěla společnost?

Menstruaci řešily všechny generace žen před námi, ale s pohodlím a jednoduchostí dnešních pomůcek nemůžeme situaci našich předkyň vůbec srovnávat. Ačkoliv jsou historické dokumenty na téma menstruace skoupé, můžeme se dočíst, že již Kleopatra používala smotky papyru jako jakési předchůdce dnešních tampónů. Jistě si dokážeme představit, že využívány byly všechny dostupné materiály. Například obyvatelky přímořských států používaly savé mořské mechy, naopak ve vnitrozemí se k tomuto účelu používala ovčí vlna, vysušené zvířecí kůže nebo uschlá tráva. K menstruaci se tehdy přistupovalo jako k přirozenému a vítanému daru, a tak mnohdy ženy pracující na poli nechávaly svoji menstruační krev stékat přímo na půdu. Lidé totiž věřili, že takto zemi obohacují.

Pohled na menstruaci se zásadně obrátil ve středověku, kdy menstruující žena začala být vnímána jako nečistá a její menstruace jako trest za hříšnost. Tehdy se jako pomůcky používaly pratelné menstruační košile. Středověk nebyl nakloněn ani hygieně, a pro ženy tak byla nejen kvůli pohledu na menstruaci tato epocha opravdovou dobou temna.

Situace se začala obracet k lepšímu až na přelomu 19. a 20. století, ve kterém menstruační pomůcky nabývaly na kvalitě a snáze se používaly –⁠ v roce 1925 se začaly vyrábět první tampóny, které však v mnohém předběhly dobu a na svůj čas si ještě musely počkat. Jednorázové vložky vyrobené za savého materiálu pak byly nápadem zdravotních sester, které ve válečných podmínkách svoji menstruaci řešily pomocí savých obvazů, které původně používaly na zakrývání ran vojáků.

V roce 1970 zažila dámská hygiena obrovský skok kupředu, za který vděčíme lepicímu proužku na spodní straně vložky. Díky této drobnosti již nebylo třeba využívat pásy nebo kšandy, které do té doby vložku držely ve spodním prádle. Z vyprávění našich babiček a maminek také jistě znáte vložky vyrobené z vaty a síťky, kterými se v omezených možnostech minulého režimu nahrazovaly dámské hygienické vložky.

S moderními vložkami se nemusíte omezovat

Dnes už si můžeme vybírat z desítek značek a “modelů” menstruačních vložek, které často skrývají zajímavé inovace. Právě Ria přichází s novou variantou vložek Ultra, které mají unikátní schopnost pohlcovat zápach díky složce Odour neutraliser. Najdete je pod názvem Ria Ultra Normal Plus Odour Neutraliser, krásně voní, příjemně se nosí a stejně jako na celou řadu produktů Ria je na ně spolehnutí. Nemusíte si tak brát při menstruaci prádlo, které “musíte”, ale které chcete! 

TIP. Vyzkoušejte i variantu Ria Ultra Night, která je extra savá, pro noc v klidu a suchu. 

Kterou vložku Ria Ultra vybrat?

  • Nejoblíbenějším a nejprodávanějším “modelem” jsou vložky Ria Ultra Normal Plus s křidélky. Hned za nimi se drží varianta Night.
  • Varianta Normal Plus Waterlilly zaujme milovnice vůní díky jemnému aroma leknínu.
  • Varianta Normal bez křidélek pro ty, co dávají přednost nenápadnému nošení.
  • Varianta Super Plus se hodí pro ještě větší ochranu díky prodloužené délce.

Všechny varianty vycházejí z 2 mm tenké vložky Ria Ultra, která díky unikátnímu savému jádru promění tekutinu v gel, zajistí dokonalou absorpci a tekutinu nikdy nepropustí zpět. Přidejte k tomu ještě povrch hebký jako bavlna, elegantní potisk a nový design obalů, který lehce vklouzne do kabelky, a máte spolehlivou vložku, která nemá na trhu obdoby. Kterou variantu vyzkoušíte jako první?

Pro menstruaci takovou, jaká je

Nebojte se o menstruaci mluvit, užívejte si života podle sebe a spolehněte se při tom na kvalitní vložky Ria Ultra a značku, která nic zbytečně nenatírá na modro.

BŘEZNOVÝ kalendář SLEV 2022!

Nakupujte podle kalendáře a ušetřete!

  Ušetřete a netahejte se s nákupem!

VYUŽIJTE SLEVOVÉ AKCE!

*doprava od 79 Kč

*při nákupu nad 1 700 Kč ZDARMA

Sleva je odečtena v košíku po zadání slevového kódu platného v uvedený den na uvedené produkty.

01. 03. - sleva 10% na značku Cif - slevový kód: CIF10
02. 03. - sleva 10% na laky na nehty - slevový kód: LAKY10
03. 03. - sleva 10% na sluneční brýle - slevový kód: BRYLE10
04. 03. - sleva 10% na značku Woodwick - slevový kód: WOOD10
05. 03. - sleva 10% na značku Swiffer - slevový kód: SWIFFER10
06. 03. - sleva 10% na depilaci a epilaci - slevový kód: DEPILACE10

07. 03. - sleva 10% na značku Dermacol - slevový kód: DERMACOL10
08. 03. - sleva 10% na netradiční dárky - slevový kód: NETRDARKY10
09. 03. - sleva 10% na čaje Leros - slevový kód: LEROS10
10. 03. - sleva 10% na značku Bopon - slevový kód: BOPON10
11. 03. - sleva 10% na značku Kneipp - slevový kód: KNEIPP10
12. 03. - sleva 10% na zubní pasty - slevový kód: ZUBPASTY10
13. 03. - sleva 10% na značku Bref - slevový kód: BREF10

14. 03. - sleva 10% na auto-moto - slevový kód: MOTO10
15. 03. - sleva 10% na stylingové přípravky - slevový kód: STYLING10
16. 03. - sleva 10% na aknózní pleť - slevový kód: AKNE10
17. 03. - sleva 10% na Bione Cosmetics - slevový kód: BIONE10
18. 03. - sleva 10% na Lima svíčky - slevový kód: LIMA10
19. 03. - sleva 10% na značku Me To You - slevový kód: METOYOU10
20. 03. - sleva 10% na hubnutí a dietu - slevový kód: DIETA10

21. 03. - sleva 10% na smetáky, hole - slevový kód: SMETAKY10
22. 03. - sleva 10% na zeminy, keramzit - slevový kód: ZEMINY10
23. 03. - sleva 10% na kategorii Sport - slevový kód: SPORT10
24. 03. - sleva 10% na toaletní papíry - slevový kód: TOALPAP10
25. 03. - sleva 10% na pánské holení - hlavice - slevový kód: PHOLENI10
26. 03. - sleva 10% na tvoření a aranžování - slevový kód: ARANZOVANI10
27. 03. - sleva 10% na Velikonoce - slevový kód: VELIKONOCE10

28. 03. - sleva 10% na značku Fino - slevový kód: FINO10
29. 03. - sleva 10% na značku Biolit - slevový kód: BIOLIT10
30. 03. - sleva 10% na značku Millefiori - slevový kód: MILLEFIORI10
31. 03. - sleva 10% na značku Miss Sporty - slevový kód: MISSSPORTY10

Jak si připravit dokonalou koupel

Jak si připravit dokonalou koupel?

Jen si představte tu relaxaci, když si po náročném dni napustíte vanu až po okraj a přihodíte pár zrnek koupelové soli, případně kápnete trochu oleje. Krásně si zregenerujete tělo i mysl a necháte odplavit veškerý stres a vyčerpání. Jak na ideální koupel?

 

Pokud si regeneraci spojujete spíš s vůní meduňky a citronové trávy, sáhněte po soli do koupele Dokonalý odpočinek.

Nespěchejte a užijte si relaxaci

Pusťte si oblíbenou hudbu a vezměte do ruky pěkný časopis nebo rozečtenou knihu. Ponořte se do vody tak, abyste měla pod hladinou co největší část těla. Nikam nespěchejte.

  • Abyste se dokonale uvolnila a odreagovala, dopřejte si aspoň 20 minut v lázni.
  • Vaše lázeň by ale neměla trvat déle než půl hodiny. Voda pak začne chladnout, a navíc byste si příliš rozmáčela pokožku.
  • Po koupeli se zabalte do suchého, čistého ručníku nebo prostěradla, a ještě dvacet minut v klidu relaxujte – třeba na pohovce.

TIP: Máte ve svém okolí někoho, kdo by potřeboval relaxační koupel jako sůl? Můžete ho popostrčit třeba tím, že mu pod stromeček nadělíte dárkovou sadu olejů do koupele Kneipp. Na výběr máte z kolekce 3 olejů (Mandlový olej, Antistres a Hluboké uvolnění), nebo 6 olejů (navíc ještě Dokonalý odpočinek, Tajemství krásy a Staré dobré časy). Darovat můžete i dárkový balíček solí do koupele pro děti, který vykouzlí koupel ve 4 barvách.

Je vám po koupeli lépe? Ponořte se do světa přírodní kosmetiky a aromaterapeutických vůní na webu www.vmd.drogerie.cz a zjistěte, jak vám voda ve spojení se správnou kosmetikou pomůže od každodenních stresů.

12345...78
VMD Drogerie

VMD Drogerie

Jsme ryze česká společnost, první obchod jsme otevřeli 13.dubna 1991 ve Veselí nad Moravou.

Zkratka VMD znamená činnost, kterou se zabýváme.
VELKOOBCHOD, MALOOBCHOD, DROGERIE.

Našim nabízeným sortimentem jsou parfémy, kosmetika, drogerie, drogistické zboží, hygienické prostředky, dárkový sortiment, čisticí a úklidové prostředky, průmyslová chemie, hnojva a postřiky, autokosmetika, malířské a natěračské hmoty. Prodáváme přes eshop, maloobchodně a velkoobchodně. Nakupujeme přímo od výrobců. Díky uzavřeným smlouvám s výrobci na přímé dodávky garantujeme mimořádně příznivé ceny.

Krédo naší firmy je: NÁŠ ZÁKAZNÍK NÁŠ PÁN. TRVALÉ POSKYTOVÁNÍ KVALITNÍCH SLUŽEB PRO SPOKOJENOST ZÁKAZNÍKŮ.

Více o nás
Akční leták
Proč nakupovat u nás?

Proč nakupovat u VMD Drogerie

  • 1. Jsme česká firma, specialisté na drogerii, kterou prodáváme od roku 1991. 
  • 2. Provozujeme velkoobchod drogerie, maloobchod a eshop.
  • 3. Máme pro vás nejlepší ceny a originální značkové zboží s garancí kvality.
  • 4. Nabízíme časově omezené slevy, akční slevy a měsíční letákové slevy.  
  • 5. Česká kosmetika má u nás větší prostor než v zahraničních řetězcích. 
  • 6. Garance vrácení nerozbaleného, nepoškozeného zboží je samozřejmostí.
  • 7. Poštovné nad 3 000 Kč do 30 kg ZDARMA (pro registrované zákazníky).
  • 8. Osobní odběry v síti našich kamenných prodejnách.  

 

Více o nás
NEWSLETTER
Oblíbené značkyTentoThierry MuglerAdidas®ALPA® Aviril®DermacolDomestosJelen®Nivea®Savo®WoodWick®


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ