Dr. Oetker Gelfix Klasik směs na přípravu ovocných džemů a marmelád 1:1 20 g
Kód: | 79893 |
EAN: | 8595072600392 |
Výrobce: | Dr. Oetker |
Značka: | Dr. Oetker (web) |
Gelfix Klasik směs v prášku na přípravu ovocných džemů a marmelád s pektiny z Jablek a Citrusových plodů. 1:1 1000 g ovoce a 1150 g Cukru. Tradiční želírovací přípravek k výrobě klasických sladkých marmelád, džemů a želé.
- Jeden sáček vystačí na 1 000 g ovoce a 1 150 g Cukru, džem se vaří pouze 6 minut.
- Tento výrobek doporučujeme používat při přípravě džemů s kyselejším nebo méně zralým ovocem.
- S Gelfixem Klasik 1:1 bude Váš hotový džem obsahovat 50% ovoce.
Očištěné a vypeckované ovoce nakrájíme na velmi malé kousky nebo rozemeleme. Odvážíme 1000 g ovoce a dáme do většího hrnce. Obsah balíčku Gelfix Klasik smícháme se dvěma lžícemi Cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Gelfix Klasik přidáváme vždy před cukrem. Přidáme zbytek Cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání a probublávání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem a otočíme dnem vzhůru asi na 5 minut.
Tip:
zkouška želírovací schopnosti 1-2 kávové lžičky horkého hotového džemu kápneme na talířek. Pokud je džem i po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 lžičky Kyseliny citrónové Dr. Oetker
dextróza, želírující látka (pektin), regulátor kyselosti (kyselina Citrónová), Palmový olej. Může obsahovat stopy Mléka, vajec, pšeničné a lupinové mouky.
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk
Gelfix Klasik směs v prášku na přípravu ovocných džemů a marmelád s pektiny z Jablek a Citrusových plodů. 1:1 1000 g ovoce a 1150 g Cukru. Tradiční želírovací přípravek k výrobě klasických sladkých marmelád, džemů a želé.
- Jeden sáček vystačí na 1 000 g ovoce a 1 150 g Cukru, džem se vaří pouze 6 minut.
- Tento výrobek doporučujeme používat při přípravě džemů s kyselejším nebo méně zralým ovocem.
- S Gelfixem Klasik 1:1 bude Váš hotový džem obsahovat 50% ovoce.
Očištěné a vypeckované ovoce nakrájíme na velmi malé kousky nebo rozemeleme. Odvážíme 1000 g ovoce a dáme do většího hrnce. Obsah balíčku Gelfix Klasik smícháme se dvěma lžícemi Cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Gelfix Klasik přidáváme vždy před cukrem. Přidáme zbytek Cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání a probublávání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem a otočíme dnem vzhůru asi na 5 minut.
Tip:
zkouška želírovací schopnosti 1-2 kávové lžičky horkého hotového džemu kápneme na talířek. Pokud je džem i po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 lžičky Kyseliny citrónové Dr. Oetker
dextróza, želírující látka (pektin), regulátor kyselosti (kyselina Citrónová), Palmový olej. Může obsahovat stopy Mléka, vajec, pšeničné a lupinové mouky.