>    >    >    >    >    >    >  English Tea Shop Čokoláda, Rooibos a Vanilka bio čaj 20 sáčků
Vyprodáno

English Tea Shop Čokoláda, Rooibos a Vanilka bio čaj 20 sáčků

delikátní čaj směs rooibousu,čokolády a vanilky pro mimořádný požitek

English Tea Shop Čokoláda, Rooibos a Vanilka bio čaj 20 sáčků
Naše cena
2.4 EUR s DPH
Ušetříte 0.07 EUR (3%)
Cena v naší prodejně
2.47 EUR s DPH
Tento produkt není možné samostatně zakoupit.
Početks
Dotaz na prodejceHlídat cenu
Aktuální cena produktu je 2.40 EUR s dph
  Oznámit, až cena klesne pod    EUR s dph
  Oznámit každou změnu ceny
Váš e-mail  
Zaslat dotaz
Jméno:
Email:
Telefon:
' '
Opište kód:
Dotaz:
Sdílej
Kód:94237
EAN:680275029168
Výrobce:The English Tea Shop Ltd Goswell Road UK
Značka:English Tea Shop  (web)
English Tea Shop
Popis produktu

Tato bezkofeinová směs Rooibos čokolády a vavilky je bohatá na antioxidanty. 
Rooibos produkt ekologického zemědělství z Jižní Afriky smíchaný s vanilkovými lusky a bohatou tmavou čokoládou pro absolutně mimořádný požitek. 
Čaj povzbuzuje dobrou náladu, je zdravý a s obsahem velkého množství vitaminu a antioxidantů, které chrání organismus, posilují ho a brání předčasného stárnutí.
Čaj je možné konzumovat i jako ledový čaj.

Složení: 
bio rooibos, bio vanilkové lusky, kousky bio čokolády, přírodní příchuť čokolády a vanilky, 
Certifikované produkty ekologického zemědělství.

Příprava: 
Čajový sáček zalijte 0,2 l horké čerstvě převařené vody a nechte louhovat 5 minut. Poté podle chuti oslaďte třtinovým cukrem či medem.

Horký nápoj: vhoďte jeden sáček do hrnku, zalijte vařící vodou a nechte vyluhovat 2-3 min. Oslaďte dle libosti. Vychutnávejte.

Ledový čaj (1 litr): uvařte 6 čajových sáčků v 500 ml vařící vody po dobu 5-6 min. Dolijte 500 ml teplé vody. Nechte vychladit v lednici nebo doplňte kostkami ledu. Oslaďte dle libosti a vychutnávejte.

Rooibos a jeho účinky pro naše zdraví?

V současné době se můžeme setkat mezi milovníky zdravého životního stylu s rostoucí oblibou čaje s tajuplným názvem Rooibos. Na začátek je nutno říci, že se nejedná o čaj, ale o nápoj připravovaný z listů a natě keře s názvem čajovníkovec kapský (Aspalathus linearis), který patří do čeledi bobovitých (Fabaceae). Pravý čaj se přípravuje z listů čajovníku čínského (Camellia sinensis či též Thea sinensis).

Čajovníkovec australský je vytrvalá rostlina s jemně jehličkovitými listy. Jako rostlinná droga se sklízí nať a s ní i listy, kterou sběrači odříznou asi 35 cm nad zemí. Zpracovává se tedy celá rostlina, jejíž listy i větve se rozdrtí na velmi drobné kousky a posléze se upraví fermentací (a suší se na slunci). Listy oxidují a získávají charakteristickou červenohnědou barvu, tak typickou pro tento nápoj. Proto je také znám pod nepřesným označením červený čaj. Pokud k fermentaci nedojde, rooibos má zelenou barvu (jde o tzv. neoxidovaný rooibos).

Je zajímavé, že čajovníkovec kapský roste pouze v Jižní Africe na malém území v Cederbergu v provincii Západní Kapsko. Je to území velké pouhých 25000 hektarů, ve výšce od 450 m nad mořem. Z obsažených látek lze jmenovat třísloviny, stopové prvky a minerály (železo, měď, zinek, hořčík, mangan, draslík, vápník, fluor, molybden), látka zvláštní chemické povahy, zvaná aspalathin, flavonoidy, organické kyseliny, vitamin C a další látky. Podobně jako zelený a černý čaj obsahuje rooibos antioxidanty (flavonoidy, vitamin C). Rovněž na rozdíl od pravého čaje neobsahuje kofein, a proto je z těchto důvodů oblíben příznivci zdravého životního stylu.

Působí celkově relaxačně (zklidňuje a pozitivně působí při neurózách, stresu, úzkosti, podráždění, nespavosti), podporuje imunitní systém. Někdy bývá součástí různých diet, což je založeno na poznatku, že jeho mírně močopudné působení v kombinaci s podporu spalování tuků a mírným ovlivněním centra hladu v mozku pomáhá při dietním procesu. Dále se uvádí, že působí proti alergickým reakcím, léčí ekzémy a podráždění kůže. Vzhledem k obsahu antioxidantů pomáhá likvidovat tzv. volné radikály, které mohou být jedním z faktorů zapříčiňující vznik rakoviny.

Jako zajímavost lze uvést, že v Jižní Africe je běžné pít rooibos spolu s mlékem a cukrem, avšak v ostatních částech světa se většinou podává bez těchto přísad. Vůně rooibosu je často popisována jako sladká (a to i bez přidání cukru) a mírně ořechová. Příprava rooibosového nálevu je v podstatě stejná jako příprava černého čaje s tím rozdílem, že vůně je vylepšená delším vařením. Někdy se rooibos také míchá s různými přísadami, aromatickými bylinami a podobně. 

Čokoláda a červené víno - v malém množství prodlužují život

Čokoláda i červené víno mají mnoho společného, jak v pozitivním tak i negativním. Nejsou jenom pochoutkou, která může být zodpovědná za přebytečné kalorie, ale především v rozumném množství mohou působit jako velmi účinná prevence proti rakovině a cévním chorobám.

Čokoláda i červené víno obsahují látku, která se nazývá Resveratrol. Tato látka se nachází v povrchových vrstvách (slupkách) a má za úkol chránit před mikroskopickými houbami. Vědci zjistili, že látka resveratrol má silné protinádorové účinky a velmi pozitivně působí na kardiovaskulární systém.

Hořká čokoláda
Minimálně s obsahem 70 % kakaa není jen pochoutkou. Dvě kostičky hořké čokolády na svačinku utiší chuť na sladké a současně poskytne nutnou dávku polyfenolů zdraví tak prospěšných. Není již dnes pochyb o tom, že 20 g hořké min. 70 % čokolády denně je účinnou prevencí proti rakovině a kardiovaskulárním chorobám. Pozor, ale při konzumaci hořké čokolády na mléko. Vědci totiž dále zjistili, že mléko brání vstřebávat polyfenoly z hořké čokolády, a tím se její přínos zcela neutralizuje. Proto se nedoporučuje jíst hořkou čokoládu a zapíjet jí mlékem. 

Červené víno
Je velice komplexní nápoj obsahující několik tisíc fytochemických látek, mezi něž patří i resveratrol. Tato látka dokáže působit na různé vývojové etapy nádoru. Resveratrol nejen že předchází vývoji nádorových buněk, ale současně brání již existujícím nádorovým buňkám dosáhnout jejich zralosti. Kdo chce opravdu využít blahodárného působení červeného vína, musí pít umírněně. Při vyšších dávkách již působí alkohol, a ten je pro buňky velmi škodlivý a dokonce zvyšuje rizika některých druhů rakoviny. Resveratrol  pomáhá brzdit stárnutí mozku a udržuje jeho funkce. Není sice elixírem mládí, ale rozhodně působí jako brzda stárnutí a pomáhá udržet kvalitní život co nejdéle. 

V případě červeného vína a čokolády se opravdu dá doslova říct, že zdraví chutná. Proto si nemusíte odepírat skleničku kvalitního červeného vína nebo malý kousek čokolády denně. V tomto množství přispějí k vašemu dlouhému životu a dobrému zdraví.

Zákaznické recenze
Nebyly nalezeny žádné recenze.
Diskuze k produktu
Diskuze k: English Tea Shop Čokoláda, Rooibos a Vanilka bio čaj 20 sáčků

Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk

Popis produktu
Zákaznické recenze
Diskuze k produktu
Historie ceny

Tato bezkofeinová směs Rooibos čokolády a vavilky je bohatá na antioxidanty. 
Rooibos produkt ekologického zemědělství z Jižní Afriky smíchaný s vanilkovými lusky a bohatou tmavou čokoládou pro absolutně mimořádný požitek. 
Čaj povzbuzuje dobrou náladu, je zdravý a s obsahem velkého množství vitaminu a antioxidantů, které chrání organismus, posilují ho a brání předčasného stárnutí.
Čaj je možné konzumovat i jako ledový čaj.

Složení: 
bio rooibos, bio vanilkové lusky, kousky bio čokolády, přírodní příchuť čokolády a vanilky, 
Certifikované produkty ekologického zemědělství.

Příprava: 
Čajový sáček zalijte 0,2 l horké čerstvě převařené vody a nechte louhovat 5 minut. Poté podle chuti oslaďte třtinovým cukrem či medem.

Horký nápoj: vhoďte jeden sáček do hrnku, zalijte vařící vodou a nechte vyluhovat 2-3 min. Oslaďte dle libosti. Vychutnávejte.

Ledový čaj (1 litr): uvařte 6 čajových sáčků v 500 ml vařící vody po dobu 5-6 min. Dolijte 500 ml teplé vody. Nechte vychladit v lednici nebo doplňte kostkami ledu. Oslaďte dle libosti a vychutnávejte.

Rooibos a jeho účinky pro naše zdraví?

V současné době se můžeme setkat mezi milovníky zdravého životního stylu s rostoucí oblibou čaje s tajuplným názvem Rooibos. Na začátek je nutno říci, že se nejedná o čaj, ale o nápoj připravovaný z listů a natě keře s názvem čajovníkovec kapský (Aspalathus linearis), který patří do čeledi bobovitých (Fabaceae). Pravý čaj se přípravuje z listů čajovníku čínského (Camellia sinensis či též Thea sinensis).

Čajovníkovec australský je vytrvalá rostlina s jemně jehličkovitými listy. Jako rostlinná droga se sklízí nať a s ní i listy, kterou sběrači odříznou asi 35 cm nad zemí. Zpracovává se tedy celá rostlina, jejíž listy i větve se rozdrtí na velmi drobné kousky a posléze se upraví fermentací (a suší se na slunci). Listy oxidují a získávají charakteristickou červenohnědou barvu, tak typickou pro tento nápoj. Proto je také znám pod nepřesným označením červený čaj. Pokud k fermentaci nedojde, rooibos má zelenou barvu (jde o tzv. neoxidovaný rooibos).

Je zajímavé, že čajovníkovec kapský roste pouze v Jižní Africe na malém území v Cederbergu v provincii Západní Kapsko. Je to území velké pouhých 25000 hektarů, ve výšce od 450 m nad mořem. Z obsažených látek lze jmenovat třísloviny, stopové prvky a minerály (železo, měď, zinek, hořčík, mangan, draslík, vápník, fluor, molybden), látka zvláštní chemické povahy, zvaná aspalathin, flavonoidy, organické kyseliny, vitamin C a další látky. Podobně jako zelený a černý čaj obsahuje rooibos antioxidanty (flavonoidy, vitamin C). Rovněž na rozdíl od pravého čaje neobsahuje kofein, a proto je z těchto důvodů oblíben příznivci zdravého životního stylu.

Působí celkově relaxačně (zklidňuje a pozitivně působí při neurózách, stresu, úzkosti, podráždění, nespavosti), podporuje imunitní systém. Někdy bývá součástí různých diet, což je založeno na poznatku, že jeho mírně močopudné působení v kombinaci s podporu spalování tuků a mírným ovlivněním centra hladu v mozku pomáhá při dietním procesu. Dále se uvádí, že působí proti alergickým reakcím, léčí ekzémy a podráždění kůže. Vzhledem k obsahu antioxidantů pomáhá likvidovat tzv. volné radikály, které mohou být jedním z faktorů zapříčiňující vznik rakoviny.

Jako zajímavost lze uvést, že v Jižní Africe je běžné pít rooibos spolu s mlékem a cukrem, avšak v ostatních částech světa se většinou podává bez těchto přísad. Vůně rooibosu je často popisována jako sladká (a to i bez přidání cukru) a mírně ořechová. Příprava rooibosového nálevu je v podstatě stejná jako příprava černého čaje s tím rozdílem, že vůně je vylepšená delším vařením. Někdy se rooibos také míchá s různými přísadami, aromatickými bylinami a podobně. 

Čokoláda a červené víno - v malém množství prodlužují život

Čokoláda i červené víno mají mnoho společného, jak v pozitivním tak i negativním. Nejsou jenom pochoutkou, která může být zodpovědná za přebytečné kalorie, ale především v rozumném množství mohou působit jako velmi účinná prevence proti rakovině a cévním chorobám.

Čokoláda i červené víno obsahují látku, která se nazývá Resveratrol. Tato látka se nachází v povrchových vrstvách (slupkách) a má za úkol chránit před mikroskopickými houbami. Vědci zjistili, že látka resveratrol má silné protinádorové účinky a velmi pozitivně působí na kardiovaskulární systém.

Hořká čokoláda
Minimálně s obsahem 70 % kakaa není jen pochoutkou. Dvě kostičky hořké čokolády na svačinku utiší chuť na sladké a současně poskytne nutnou dávku polyfenolů zdraví tak prospěšných. Není již dnes pochyb o tom, že 20 g hořké min. 70 % čokolády denně je účinnou prevencí proti rakovině a kardiovaskulárním chorobám. Pozor, ale při konzumaci hořké čokolády na mléko. Vědci totiž dále zjistili, že mléko brání vstřebávat polyfenoly z hořké čokolády, a tím se její přínos zcela neutralizuje. Proto se nedoporučuje jíst hořkou čokoládu a zapíjet jí mlékem. 

Červené víno
Je velice komplexní nápoj obsahující několik tisíc fytochemických látek, mezi něž patří i resveratrol. Tato látka dokáže působit na různé vývojové etapy nádoru. Resveratrol nejen že předchází vývoji nádorových buněk, ale současně brání již existujícím nádorovým buňkám dosáhnout jejich zralosti. Kdo chce opravdu využít blahodárného působení červeného vína, musí pít umírněně. Při vyšších dávkách již působí alkohol, a ten je pro buňky velmi škodlivý a dokonce zvyšuje rizika některých druhů rakoviny. Resveratrol  pomáhá brzdit stárnutí mozku a udržuje jeho funkce. Není sice elixírem mládí, ale rozhodně působí jako brzda stárnutí a pomáhá udržet kvalitní život co nejdéle. 

V případě červeného vína a čokolády se opravdu dá doslova říct, že zdraví chutná. Proto si nemusíte odepírat skleničku kvalitního červeného vína nebo malý kousek čokolády denně. V tomto množství přispějí k vašemu dlouhému životu a dobrému zdraví.

Nebyly nalezeny žádné recenze.
Diskuze k: English Tea Shop Čokoláda, Rooibos a Vanilka bio čaj 20 sáčků

Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk

Související produkty


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ

Rozumím    Další informace