Hlavní stránka  >  Hobby, zahrada  >  Zahrada  >  Osiva a semínka  >  Zelenina  >  Karmen, Sazečka cibule červená 20 kg
Vyprodáno

Karmen, Sazečka cibule červená 20 kg

cibule obecná (Allium cepa / Cibula) - sazečka

-2%

Karmen, Sazečka cibule červená 20 kg
Naše cena
1 504.7 Kč s DPH 
Ušetříte 29.2 Kč (2%)
Cena před slevou
1 533.9 Kč s DPH
Tento produkt není možné samostatně zakoupit.
Početks
Dotaz na prodejceHlídat cenu
Aktuální cena produktu je 1504.70 Kč s dph
  Oznámit, až cena klesne pod    Kč s dph
  Oznámit každou změnu ceny
Váš e-mail  
Zaslat dotaz
Jméno:
Email:
Telefon:
' '
Opište kód:
Dotaz:
Sdílej
Kód:05316
EAN:4957
Výrobce:Seva - Flora s.r.o.
Značka:Semo  (web)
Semo
Popis produktu
  • Jarní, červená, kulovitý tvar
  • Poloraná, Karmínově červená až fialová cibule ploše kulovitého tvaru
  • Dužnina je velmi jemná, bílá, pevná, s Karmínově červeným probarvením mezi jednotlivými suknicemi
  • Výborné pikantní chuti
  • Velmi dobře skladovatelná odrůda, výnos a intenzita vybarvenosti je na světové úrovni
  • Vynikající salátová cibule vhodná především pro konzum v syrovém stavu
  • Při zpracování vyššími teplotami dochází k nežádoucí změně barvy

Pro pěstování cibule jsou nejvhodnější středně těžké hlinitopísčité půdy v záhřevných polohách. Cibuli sazečku vysazujeme na záhon brzy z jara, kdy už nehrozí mrazy tak, aby konec krčku mírně vyčníval nad povrch záhonu. Na metr čtvereční vysazujeme 100 - 300 g cibulek ve sponu 20 x 8 až 10 cm. Cibule pěstované ze sazečky mají oproti přímo setým cibulím horší skladovatelnost, ale podstatně ranější sklizeň. V uzavřených polohách a ve vlhčím období vyžaduje cibule od poloviny června ochranu fungicidy proti plísni cibulové. Cibuli sklízíme, když je nať z poloviny rostlin polehlá a cibule mají žlutohnědou slupku. Dosoušíme na záhonech nebo na roštech.

Cibule obecná (Allium cepa) patří k základnímu koření. Je nepostradatelná v kuchyni při přípravě pokrmů. Jejím domovem je západní Asie – Afghánistán, Pákistán a Írán, kde se pěstovala už čtyři tisíce let před naším letopočtem.
Jakost a intenzita cibulové chuti závisí na obsahu sírových sloučenin v těkavých silicích (typu alliin, Allicin). Těkavé sirné složky způsobují podráždění sliznice a slzení. Cibule obsahuje řadu důležitých vitamínů, minerálů a jejich solí např. síru, fosfor, vápník, Železo, Zinek, mangan, jód, sodík, draslík, Magnesium, vápník, proVitamín A, vitamíny B1, B2, B3 a Vitamín C. Šťáva cibule obsahuje fytoncidy, látky s antibiotickými účinky. Smíchaná s Medem se užívá při nachlazení a bolestech v krku. Zelená nať pak se vyznačuje vysokým obsahem provitamínu A.

Zákaznické recenze
Nebyly nalezeny žádné recenze.
Diskuze k produktu
Diskuze k: Karmen, Sazečka cibule červená 20 kg

Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk

Popis produktu
Zákaznické recenze
  • Jarní, červená, kulovitý tvar
  • Poloraná, Karmínově červená až fialová cibule ploše kulovitého tvaru
  • Dužnina je velmi jemná, bílá, pevná, s Karmínově červeným probarvením mezi jednotlivými suknicemi
  • Výborné pikantní chuti
  • Velmi dobře skladovatelná odrůda, výnos a intenzita vybarvenosti je na světové úrovni
  • Vynikající salátová cibule vhodná především pro konzum v syrovém stavu
  • Při zpracování vyššími teplotami dochází k nežádoucí změně barvy

Pro pěstování cibule jsou nejvhodnější středně těžké hlinitopísčité půdy v záhřevných polohách. Cibuli sazečku vysazujeme na záhon brzy z jara, kdy už nehrozí mrazy tak, aby konec krčku mírně vyčníval nad povrch záhonu. Na metr čtvereční vysazujeme 100 - 300 g cibulek ve sponu 20 x 8 až 10 cm. Cibule pěstované ze sazečky mají oproti přímo setým cibulím horší skladovatelnost, ale podstatně ranější sklizeň. V uzavřených polohách a ve vlhčím období vyžaduje cibule od poloviny června ochranu fungicidy proti plísni cibulové. Cibuli sklízíme, když je nať z poloviny rostlin polehlá a cibule mají žlutohnědou slupku. Dosoušíme na záhonech nebo na roštech.

Cibule obecná (Allium cepa) patří k základnímu koření. Je nepostradatelná v kuchyni při přípravě pokrmů. Jejím domovem je západní Asie – Afghánistán, Pákistán a Írán, kde se pěstovala už čtyři tisíce let před naším letopočtem.
Jakost a intenzita cibulové chuti závisí na obsahu sírových sloučenin v těkavých silicích (typu alliin, Allicin). Těkavé sirné složky způsobují podráždění sliznice a slzení. Cibule obsahuje řadu důležitých vitamínů, minerálů a jejich solí např. síru, fosfor, vápník, Železo, Zinek, mangan, jód, sodík, draslík, Magnesium, vápník, proVitamín A, vitamíny B1, B2, B3 a Vitamín C. Šťáva cibule obsahuje fytoncidy, látky s antibiotickými účinky. Smíchaná s Medem se užívá při nachlazení a bolestech v krku. Zelená nať pak se vyznačuje vysokým obsahem provitamínu A.

Nebyly nalezeny žádné recenze.


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ