Doprava PPL - výdejní místa 39 Kč
Hlavní stránka  >  Hobby, zahrada  >  Zahrada  >  Osiva a semínka  >  Zelenina  >  Semo Salát hlávkový Brilant pro vytápěné i studené rychlírny, skladovatelný 0,6 g
Vyprodáno

Semo Salát hlávkový Brilant pro vytápěné i studené rychlírny, skladovatelný 0,6 g

raný salát se středně velkou, světle zelenou hlávkou

-9%

Semo Salát hlávkový Brilant pro vytápěné i studené rychlírny, skladovatelný 0,6 g
Naše cena
15.1 Kč s DPH 
Ušetříte 1.5 Kč (9%)
Cena před slevou
16.6 Kč s DPH
Tento produkt není možné samostatně zakoupit.
Početks
Dotaz na prodejceHlídat cenu
Aktuální cena produktu je 15.10 Kč s dph
  Oznámit, až cena klesne pod    Kč s dph
  Oznámit každou změnu ceny
Váš e-mail  
Zaslat dotaz
Jméno:
Email:
Telefon:
' '
Opište kód:
Dotaz:
Sdílej
Kód:83807
EAN:8590396376206
Výrobce:Semo Cz, s.r.o.
Značka:Semo  (web)
Semo
Popis produktu

Hlávkový salát má skvělou chuť, vysokou biologickou hodnotu a je snadno stravitelný. Kromě velkého množství existujících odrůd salátu, jsou saláty s červenými a zelenými listy. Salát s červenými listy obsahuje významné množství karotenu, což mu dodává schopnost působit preventivně proti rakovině kůže, kterou může způsobit nadměrné opalování. Na proti tomu zelené odrůdy obsahují hodně Hořčíku, který je součástí zeleného listového Barviva chlorofylu. Hořčík je důležitý pro látkovou výměnu a přenos nervových vzruchů ve svalech. Jeho nedostatek vede k únavě, nervozitě, nedostatečné soustředěnosti. Komplex přírodních látek v salátu má protikřečové a tišící účinky.

Pravidelná konzumace salátu posiluje imunitní systém a může snížit i riziko rakoviny. Z obsahového hlediska jsou hodnotnější obalové listy hlávky, i když chutnější a křehčí jsou etiolované listy vnitřní. Rostlina obsahuje vodu, bílkoviny, Tuky a vlákniny, dále cenné Minerální látky jako K, P, Ca, Mg, Fe, Vitamín C, A, B1 a B2. Vzhledem k obsahu velkého procenta vody a až 1,5 % vlákniny, což způsobuje zrychlení pohybu střev, odstraňuje zácpu, váže na sebe škodlivé látky přispívá tak, nejen k hubnutí, ale i k pročišťování organismu. Pro svou nízkou energetickou hodnotu je tedy vhodný při redukční dietě. Šťáva z listů obsahuje malé množství kyseliny jablečné, citronové, šťavelové, dále asparagin a hořkou látku lactusin. Salát se proto také používá jako slabé sedativum a narkotikum. Salátová šťáva rozpuštěná ve víně je prý účinný prostředek proti bolesti.

Salát působí protizánětlivě, z výtažků se připravují roztoky k ošetření spálenin sluncem a zhrublé pokožky. Užívá se také jako obklad na modřiny nebo vnitřně proti žaludečním vředům nebo zánětu střev. Na víc působí proti kašli a křečím a potížím s průduškami. Z pěstitelského hlediska vyžaduje salát dobrou, dostatečně vzdušnou půdu druhé trati. Je náročný na zásobení živinami v okamžitě přijatelné formě. Doporučují se osluněné polohy. Při výsevu přímo na záhon se semena vysévají mělce do řádků nebo po špetkách ve sponu 25 x 25 až 30 x 30 cm a rostliny se po vzejití vyjednotí. Pro předpěstování sadby se semena vysévají mělce do truhlíků a ve stadiu tvorby pravých listů se pak rostlinky pikýrují do sponu 4 x 4 cm. Teploty ve dne je třeba udržovat v rozmezí 16 - 20 °C, v noci 4 - 6 °C. Při 4 - 6 pravých listech se mělce vysazuje na záhon tak, aby nedošlo k zahrnutí srdéčka rostliny. Zavlaha se provádí pravidelně menšími dávkami Vlastnosti: Odrůda Brilant je raná odrůda salátu určená k rychlení. Tvoří středně velké cca 200 - 300 g světle zelené hlávky, které jsou jemně bublinaté a mají silnějšími listy. Je vhodný pro pěstování ve vytápěných sklenících a fóliovnících. Odrůda vyniká odolností k podehnívání - plísni salátové a k vybíhání.

Způsob výsevu:
spon 25 x 30 cm

Vegetační doba:
90 - 100 dní od výsadby do sklizně

Přehled doby výsevu a sklizně:
výsev - prosinec, leden, únor
sklizeň - duben, květen

Postup při skladování hlávkového salátu:
Hlávkový salát není vhodný na klasické skladování. Je výhodnější postupné vysévání jednotlivých odrůd a následná postupná sklizeň. Jeho trvanlivost však lze prodloužit několika způsoby. Jeden z nich je rozebrání listů, které se poté vloží do mikrotenového sáčku a uskladní v lednici. Tímto způsobem lze hlávkový salát uchovat až jeden týden. Dalším způsobem je postupné odebírání listů z odřezané hlávky umístěné v mělké míse s vodou na chladném a tmavém místě. Tento způsob uchová salát na cca 12 - 24 hodin v požadované kvalitě. Je třeba dodat, že délka skladování u tohoto druhu zeleniny také závisí na odrůdě.

Zákaznické recenze
Nebyly nalezeny žádné recenze.
Diskuze k produktu
Diskuze k: Semo Salát hlávkový Brilant pro vytápěné i studené rychlírny, skladovatelný 0,6 g

Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk

Popis produktu
Zákaznické recenze

Hlávkový salát má skvělou chuť, vysokou biologickou hodnotu a je snadno stravitelný. Kromě velkého množství existujících odrůd salátu, jsou saláty s červenými a zelenými listy. Salát s červenými listy obsahuje významné množství karotenu, což mu dodává schopnost působit preventivně proti rakovině kůže, kterou může způsobit nadměrné opalování. Na proti tomu zelené odrůdy obsahují hodně Hořčíku, který je součástí zeleného listového Barviva chlorofylu. Hořčík je důležitý pro látkovou výměnu a přenos nervových vzruchů ve svalech. Jeho nedostatek vede k únavě, nervozitě, nedostatečné soustředěnosti. Komplex přírodních látek v salátu má protikřečové a tišící účinky.

Pravidelná konzumace salátu posiluje imunitní systém a může snížit i riziko rakoviny. Z obsahového hlediska jsou hodnotnější obalové listy hlávky, i když chutnější a křehčí jsou etiolované listy vnitřní. Rostlina obsahuje vodu, bílkoviny, Tuky a vlákniny, dále cenné Minerální látky jako K, P, Ca, Mg, Fe, Vitamín C, A, B1 a B2. Vzhledem k obsahu velkého procenta vody a až 1,5 % vlákniny, což způsobuje zrychlení pohybu střev, odstraňuje zácpu, váže na sebe škodlivé látky přispívá tak, nejen k hubnutí, ale i k pročišťování organismu. Pro svou nízkou energetickou hodnotu je tedy vhodný při redukční dietě. Šťáva z listů obsahuje malé množství kyseliny jablečné, citronové, šťavelové, dále asparagin a hořkou látku lactusin. Salát se proto také používá jako slabé sedativum a narkotikum. Salátová šťáva rozpuštěná ve víně je prý účinný prostředek proti bolesti.

Salát působí protizánětlivě, z výtažků se připravují roztoky k ošetření spálenin sluncem a zhrublé pokožky. Užívá se také jako obklad na modřiny nebo vnitřně proti žaludečním vředům nebo zánětu střev. Na víc působí proti kašli a křečím a potížím s průduškami. Z pěstitelského hlediska vyžaduje salát dobrou, dostatečně vzdušnou půdu druhé trati. Je náročný na zásobení živinami v okamžitě přijatelné formě. Doporučují se osluněné polohy. Při výsevu přímo na záhon se semena vysévají mělce do řádků nebo po špetkách ve sponu 25 x 25 až 30 x 30 cm a rostliny se po vzejití vyjednotí. Pro předpěstování sadby se semena vysévají mělce do truhlíků a ve stadiu tvorby pravých listů se pak rostlinky pikýrují do sponu 4 x 4 cm. Teploty ve dne je třeba udržovat v rozmezí 16 - 20 °C, v noci 4 - 6 °C. Při 4 - 6 pravých listech se mělce vysazuje na záhon tak, aby nedošlo k zahrnutí srdéčka rostliny. Zavlaha se provádí pravidelně menšími dávkami Vlastnosti: Odrůda Brilant je raná odrůda salátu určená k rychlení. Tvoří středně velké cca 200 - 300 g světle zelené hlávky, které jsou jemně bublinaté a mají silnějšími listy. Je vhodný pro pěstování ve vytápěných sklenících a fóliovnících. Odrůda vyniká odolností k podehnívání - plísni salátové a k vybíhání.

Způsob výsevu:
spon 25 x 30 cm

Vegetační doba:
90 - 100 dní od výsadby do sklizně

Přehled doby výsevu a sklizně:
výsev - prosinec, leden, únor
sklizeň - duben, květen

Postup při skladování hlávkového salátu:
Hlávkový salát není vhodný na klasické skladování. Je výhodnější postupné vysévání jednotlivých odrůd a následná postupná sklizeň. Jeho trvanlivost však lze prodloužit několika způsoby. Jeden z nich je rozebrání listů, které se poté vloží do mikrotenového sáčku a uskladní v lednici. Tímto způsobem lze hlávkový salát uchovat až jeden týden. Dalším způsobem je postupné odebírání listů z odřezané hlávky umístěné v mělké míse s vodou na chladném a tmavém místě. Tento způsob uchová salát na cca 12 - 24 hodin v požadované kvalitě. Je třeba dodat, že délka skladování u tohoto druhu zeleniny také závisí na odrůdě.

Nebyly nalezeny žádné recenze.


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ